Kız Öğrenci Yurtları Ankara merkez ve okullar çevresinde olmak üzere çalışmaktadırlar. Defne Kız Öğrenci Yurdu, Ankara Üniversitesi Ziraat Veterinerlik Fakültelerine, yürüme mesafesindeki en yakın yurt olmaktadır. Öğrencilerimiz, Hacettepe Üniversitesine ve Yıldırım Beyazıt üniversitesine ücretsiz servislerimizle ulaşabilmektedirler. Ulaşım süresi Hacettepe Üniversitesi için 10 dakika, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi için yedi dakikadır. Metroya yürüyerek 10 dakikada varılabilmektedir. Defne Kız Öğrenci Yurdumuz öğrencilerine, Ankara'nın yoğun trafiğinden uzak bir eğitim imkânı sunmaktadır. Defne Kız Öğrenci Yurdu konumu ve daha pek çok avantajıyla, öğrenciler ve aileleri tarafından en çok tercih edilen kız öğrenci yurdu olmaktan gururludur. T.C. Milli Eğitim bakanlığına bağlı olarak çalışmakta olan yurdumuz, Milli Eğitim Bakanlığı tebliğine göre yönetilmektedir. Yöneticilerimiz ve personelimiz özenle seçilmektedir. Yurt sahibi, yönetici ya da personelimizin sicillerinde, hiçbir sabıka bulunmamaktadır. Defne Kız Öğrenci Yurdu olarak, kız evlatlarımızın eğitim ve öğrenim hayatında, pırıl pırıl bir yolda yürümeleri için, tüm imkânlarımızı bir araya getirerek çalışmaktayız. Yurdumuzda 2 tip oda bulunmaktadır.

1. Tek kişilik oda
2. İki kişilik oda

Öğrencilerimizin isteğine bağlı olarak, her iki oda tipimizle, konforu ve aile sıcaklığını sunmaya özen göstermekteyiz. İki kişilik odalarımızda, her öğrencinin kendi kullanımına sunulmuş;

- Yatağı
- Gardırobu
- Çalışma masası
- Sandalyesi bulunmaktadır.

Defne Kız Öğrenci Yurdu, ankara kız öğrenci yurtları standartları değerlemesinde, en önde olan yurtlardandır. Binamız 2012 yılında, deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yangın merdiveni bulunan binamıza, sıcağa ve sıcağa karşı mantolama yağılmıştır. Merkezi sistemle ısıtılmakta olan yurt binamız, 24 saat güvenlik kameraları tarafından kayıtlı olarak izlenmektedir. Kamera kalitemiz 1. sınıftır.

Defne Kız Öğrenci Yurdu olarak, kız öğrenci yurtları Ankara bölge sıralamasında, iletişim alanında da ilklerde konumlanmaktayız. Her yıl düzenlemekte olduğumuz piknikte, ailelerimizin de katılımı sayesinde, güzel bağlar oluşturmayı hedeflemekteyiz. Aileler, diğer aileler ve tüm personeller keyifli bir gün geçirmenin yanında, güvenlerini de pekiştirmiş olmaktadırlar. Güveniniz bizim için çok önemlidir. Daha detaylı bilgi için defnekızyurdu.com adresinden bizi ziyaret edebilirsiniz.