Bugüne kadar yapılan 14 turnuvada 9 ülke kazanmıştır. En göze batanları ise 3’er defa Almanya ile İspanya, Fransa 2 defa ve İtalya’da bir defa kazanmıştır. İspanya için özel bir durum söz konusudur ki o da ilk kez arka arkaya iki defa kazanan ülke olmasıdır; 2008 ve 2012’de olmak üzere. 15.’si düzenlenen organizasyon Fransa’da gerçekleşecektir. Paris, Lyon, Lens, Lille, Marsilya, Bordeaux, Nice, Toulouse, St Dennis ve St Etienne’de oynanacak karşılaşmalardan ilk grup maçlarının kimler arasında olacağını belirleyen kura da çekildi, Paris Kongre Sarayı’nda. Sunumunda ve diğer konularda futbol dünyasında efsane olarak anılan isimler görev aldı. Açılış maçı 10 Haziran’da olacak ve takip eden bir ay boyunca 2016 Avrupa Kupası puanlar da gelmeye devam edecek. Anlık olarak oynanılan maç skorları ve günlük maç sonuçları de sitede yer alacaktır.

Türkiye’nin Maçları

Kazakistan, Hollanda ve Letonya’nın da olduğu gruptan aldığı 18 puan ile üst tura çıkan milli takımımızın bu dördüncü olarak bu turnuvaya katılımı. Öncesinde 1996, 2000 ve 2008 yıllarında katılmıştır ve sonuncusunda ülkemize yarı final heyecanını yaşatmıştır. Bu sene grubunda yer alan Hırvatistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti ile ilk, ikinci ve üçüncü grup maçlarını yazıldığı sıra ile yapacaktır. Maçlar yine aynı sıra ile 12’sinde Paris’te, 17 ‘sinde Nice’te ve 21 Haziran’da Lens’te gerçekleşecek. 2016 Avrupa Kupası puan durumu bir üst tura çıkacak takımları belirleyeceği için büyük öneme sahip olacak. Gruplardaki ilk iki takımla üçüncülerden ilk 4 takım bu başarıyı gösterebilecek.

Turnuva Takvimi

2016 Avrupa Kupası puan tablosu için kilit nokta olan grup maçları 10’unda başlayıp 22’sinde bitecek. İkinci tur 25-27’si arasında olacak. Çeyrek final heyecanı 30’unda başlayarak 4 gün sürecek. Kısa bir molanın ardından yarı final heyecanı devam edecek ve son olarak merakla beklenen final maçı için 10 Temmuz’da gözler Stade de France’a dönecek ve nefesler tutulacak.