Değerli okuyucular,

Bu haftaki yazıma ne acı ki Gara' da öldürülen 16  insanımızın yüreği kan ağlayan ailelerinin acılarını içimizde hissederek yazıma başlıyorum.

Ya kardeşim! Bu ölenler insan değil mi? Neden bu kadar gaddar olmuş, içimiz kin nefret kokuyor? Neden birbirimizi bir türlü kabullenmiyoruz? Neden birbirimizi hep ötekilleştirip duruyoruz? Neden halen ırk, dil, din ayrımı yapıyoruz? Sizler Allah' tan büyük müsünüz haşa. 

Hak, hukuk ve adalet hiçbir zaman şiddetle alınmaz. Allah (c.c) insanlara dil verdi, ardından da insana konuşma yeteneği verdi. Çünkü insanların birbiriyle iletişimi ve anlaşabilmeleri için konuşmaları şarttı. Biz ne yapıyoruz konuşmak, anlaşmak yerine silahlara sarılıp hak talep ediyoruz. İnsanları öldürüp onların üzerinde rant sağlamaya çalışıyoruz. Yapmayın bunları. Veren canı ancak veren alır. Kulun hadinemi bir cana kast etmek? Yazık! Öldürülen insanların ardından yüreği köz gibi yanan anne- baba- eşler ve çocuklar bırakılıyor. Çare öldürmek mi? Hayır öldürmek çare olmamalı. Bir asırdır ki Kürt mücadelesi veriliyor. Bu mücadelesi hep silahla verilen bir mücadele ve maalesef binlerce katledilen mahsum insanımız. Terör hiç bir zaman haklı olmaz ve olamaz.  Bazı dış güçlerin oyunlarıyla ve de bizleri birbirimize düşürerek  bu ülkeyi parçalamaya çalışıyorlar. Eğer Türkiye toprakları üzerinde yaşıyorsan, kurduğunuz Parti'nin de Türkiye' de yaşayan insanlara yararlı olmak ve onlar için projeler yapma gayreti içinde olmalısınız. Bazı siyasi partilerin başında olan yöneticiler mi partiyi yönetiyor, yoksa görünmeyen arka perdede birileri mi yönetiyor? 

Şimdilerde HDP' nın kapatılıp, kapatılmaması konuşulurken tabiki partilerin kapatılması doğru bir karar olmaz. Yanlız Parti içinde şiddet ve terör estiren kişiler siyaset yapmaktan men edilebilir. Bu her parti için geçerli olmalıdır. Çünkü siyaset; insanların huzuru, refahı ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılmalı. HDP Türkiye' de bir parti ve TC' yı kabul etmesi gerek. Böyle olmadığı takdirde yanlız sayılı insanların oylarını alabilir, diğer Kürt halkının oylarını hiçbir zaman alamaz. Kürk, Arap, Laz, Alevi, Çerkez olan herkesin oyuna talip olmaları için proje ve halkına hizmet için yola çıkmalı HDP. Yoksa aldığı 6 milyon insanın oyunu da kaybeder. İnsanların amacı gayreti insanı yaşatmak olsun, öldürmek değil. Terör; cahallettir, körelmektir. Verilen mücadelelerin hepsi insanların hayatta kalması için değil mi? Ya da insanların yaşamlarını kolaylaştırmak için değil mi? Maalesef herşeyden mahrum olarak yaşamaktayız. Vatanını, bayrağını seven bireyler olmalıyız ve çocuklarımızı vatan sevdalısı olarak yetiştirmeliyiz.

Allah'a emanet olun.