Suriye’de çatışmalar başladığından bu güne birçok sivil, kadın, çocuk katledildi. Evler tahrip edildi, yıkıldı. İnsanlar evlerinden yurtlarından göç etmek zorunda kaldılar.

Suriye’nin sözde dostları Suriye’de yaşanan insanlık dışı vahşetleri ve şiddet ortamını yine şiddet kulanmadan yeni bir çatışmaya, yeni bir katliama neden olmadan çözmek yerine gücünü daha çok ölüm, daha çok yıkım, daha çok tahribat için harcadılar.

Bu çatışma zemininde gerek rejim güçlerinin gerekse muhaliflerin saldrıları sonucunda çokça insan katledildi, göç ettirildi.

Suriye’de tüm bunların dışında Alevi inancına mensup insanlar daha farklı bir gerçekle karşı karşıyadırlar. Diğer kesimler şu ya da bu şekilde bir çatışmanın sonucu katledilirken ki bunu asla meşru ve insani kabul etmeyip şiddetle kınıyoruz. Ancak Aleviler daha farklı nedenlerle katledilmektedir.

Suriye’de Aleviler yoğun bombardıman ya da tesadüfen atılan bombalarla, yaylım ateşiyle katledilmiyorlar. Bizzat Alevi oldukları için ellerinde silah olmadığı halde sivil erkek, kadın, yaşlı, çocuk, bebek hatta engelli demeden hedef gözeterek katlediliyorlar. Katledilme nedenleri Alevi olmalarıdır.

Gözü dönmüş katil sürülerinin en son Hama'nın kuzeyinde yer alan ve bir Alevi köyü olan Maan köyünde diğer katliamlarının bir benzerini gerçekleştirdiler.

İnsanlığını kaybetmemiş canları bu vahşete sessiz kalmamaya davet ederken katliamı da lanetle kınıyoruz.


12.02.2014

Saygılarımızla


Ali Kenanoğlu

Başkan