“Timsah Ateşi”ne ilk ödül geldi

FUNDA ERYİĞİT VE HAZAR ERGÜÇLÜ, EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ…

9.Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri, jürinin ortak kararıyla EN İYİ KADIN OYUNCU Ödülü’ne, “Timsah Ateşi” oyununda iki kız kardeşi sahneye taşıyan Funda Eryiğit ve Hazar Ergüçlü layık görüldü.

Yapımcılığını Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment’ın yaptığı, Meghan Tyler tarafından kaleme alınan ve yönetmenliğini Mehmet Ergen’in üstlendiği, “Timsah Ateşi”, sahnelendiği ilk günden bu yana kapalı gişe sahnelenirken, tiyatro sezonunun ilk ödülünü aldı…

The Guardian Gazetesi tarafından “Feminist Tarantino gibi” benzetmesi yapılan “Timsah Ateşi” başrol oyuncuları Funda Eryiğit ve Hazar Ergüçlü, “Bu kıymetli ödüle layık görülmenin ve paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeş ve çocuklarını sevgisizliğe mahkum ederek onlarda derin yaralar açmış zalim bir babanın hikayesini anlatıyor. 

1989 yılında Kuzey İrlanda’da yaşayan iki kız kardeş ve babalarının çalkantılı hayatlarını konu alan “Timsah Ateşi” oyununda Alannah karakterini Funda Eryiğit, Fianna’yı Hazar Ergüçlü, babaları Peter Devlin’i ise Kubilay Tunçer sahneye taşıyor. 

2019 yılında Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali’nde “En İyi Tiyatro” oyunu seçildi ve Türkiye’de ilk kez seyircinin beğenisine sunuldu…

Sevgisiz bir ev, kötürüm bir baba, işlemediği bir suç yüzünden 8 yıl hapis yatan asi bir kız Fianna (Hazar Ergüçlü) ile dindar ablası Alannah’ın (Funda Eryiğit) hikayesinde, temposu bir an bile olsun düşmeyen, sürreal, grotesk bir kara-komedi seyirciyle buluştu…

‘OĞLUMA KIZ MI YOK’ ANADOLU TURUNDA

Tan Medya ' nın bünyesinde gerçekleşen Taner Adıgüzel 'in Genel Koordinatörlüğünü yaptığı Türk Sineması’nın efsane ismi Şehnaz Dilan, Meral Kaplan Sevil Uyar, İhsan Önal ve Hakter Balaban gibi birçok ünlü ismin yer aldığı ‘Oğluma Kız Mı Yok’adlı tiyatro oyunuyla gönülleri fethetmeye devam ediyorlar.

Bugüne kadar birçok şehirde gösteri yapan tiyatro grubu, Anadolu insanının büyük sevgi gösterisiyle karşılaşıyorlar. Amaçlarının Tiyatroyu Türkiye’nin en uç noktasında yaşayan insanlara sevdirmek olduğunu dile getiren Genel Koordinatör Taner Adıgüzel...Oyunu Kasım Uçkan yazdı Yönetmenliğini Hakter Balaban Genel Sanat Yönetmenliğini Ferdi Atuner yaptığı  Tiyatro oyunumuza inanılmaz güzel bir ilgi var İki perdeden oluşan oyunumuz komedidir . Tiyatro oyunumuzu  Türkiye’nin dört bir yanında sergilemeyi  hedefliyoruz’dedi.

Caroline Yılmaz iki koldan geliyor 

Caroline Yılmaz, hem Sinan Akçıl'la düet yapıyor hem de söz ve müzikleri kendisine ait olan 6 şarkılık albümünü çıkartıyor. 

Ünlü televizyoncu ve müzisyen Caroline Yılmaz, söz ve müziği Sinan Akçıl'a ait olan Kesin adlı şarkıyı Sinan Akçıl ile stüdyoda seslendirdi. İkili, şarkının klibinde de birlikte kamera karşısına geçecek. Caroline Yılmaz ve Sinan Akçıl, "Birlikte uzun soluklu bir yola çıktık ve ortak projeler hazırladık. İkimiz de hem besteciyiz hem yorumcuyuz. Enerjimiz de çok tuttu. Daha çok işbirliği yapacağız" dedi.

Yeni albüm de geliyor 

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan Caroline Yılmaz, Sinan Akçıl ile yaptığı düetin dışında, söz ve müzikleri tamamen kendisine ait olan şarkılardan oluşan albümünü de haziranda çıkartıyor. Albümün aranjör koltuğunda Suat Aydoğan oturuyor. Oldukça üretken ve enerjik olan Caroline Yılmaz iki koldan birden geliyor.

YASEMİN YALÇIN’DAN OYUNCUSU SERTAÇ AKKAYA'YA ÖVGÜLER 

Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nun sergilediği  ve Türkiye turnesi ile Tiyatro severlerden büyük beğeni toplayan  "Emlakçısı Beklerken"isimli komedi oyununda 'Popçu Taner' karakterine hayat veren Sertaç  Akkaya’ya usta oyuncu  Yasemin Yalçın’dan övgüler. 

Geçtiğimiz günlerde usta oyuncu Yasemin Yalçın oynadıkları oyun sonrası Popçu Taner'e hayat veren oyuncusu Sertaç Akkaya'ya şahsi instagram hesabından ikili fotoğrafını paylaşarak "Tiyatromuzun genç yeteneği gönlünü işine veren güzel yürekli oğlum" diyerek övgüler yağdırdı. 

Bu övgünün üzerine Sertaç Akkaya da “bu sözlerine nail olmanın gururu tarifsiz hocam” şeklinde karşılık verdi.

"EYPİO’DAN ANLAMLI DAVRANIŞ”

Eypio, geçtiğimiz akşam Vega İstanbul Alışveriş Merkezi’nde konser verdi. Konser öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eypio “Sezon başladı kazasız belasız. Yurtiçi konserlerim olacak. Sonrasında da yurtdışı konserlerim olacak, Almanya’ya gideceğiz.” dedi. Yeni projelerinden de bahseden Eypio “Yeni şarkılar da çıkacak az kaldı, yine düetler var. Tuğçe Kandemir ve Ferman Akgün ile bir düetim olacak.” dedi.  Düetlerinden bahseden şarkıcı “Kendi tarzımda olacak genelde ama çalıştığımız insanların yorumuna göre tabii ki farklı bir çalışma göreceksiniz, farklı bir Eypio yorumu gelebilir.” dedi. Tatili soran muhabirlere ise “Tatili çok yaptık ya, şimdi çalışma zamanı.” dedi. Röportajın ardından sahneye çıkan Eypio, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Engelli bir dinleyicisini gören Eypio, dinleyicisini sahneye davet etti ve onunla fotoğraf çekti.

EVLİYA ÇELEBİ İSTANBUL HATIRALARI SİNEMA FİLMİ OLUYOR

“HEZARFAN AHMET ÇELEBİ ROLÜ İÇİN KUTSİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ” 

Oyuncu Taylan Güner’in Evliya Çelebi’yi canlandırdığı Evliya Çelebi; İstanbul Hatıraları adlı tek kişilik gösterisi Maltepe etkinlik alanında seyirciyle buluştu. Yoğun ilgi ile karşılanan oyun sonrası yakışıklı oyuncu Çelebi’nin hayatının anlatılacağı sinema filminin yaz sonu çekileceğinin müjdesini verdi. Oyun sonrası konuşan Taylan Güner, tek kişilik gösterinin ardından yapılan sohbette, ‘ Bu bir proje, Evliya’nın hayatının her aşamasından bir şeyleri insanlara atlatmak istiyoruz, tek kişilik gösteri , çocuk oyunu ve şu anda senaryosu hazır olan film içinde yaz sonu sete çıkacağız ‘ dedi.

Huzur sokağı dizisinden beraber rol aldığı şarkıcı Kutsi ile görüştüklerini belirten Güner,’ Kutsi ile Hezarfan Ahmet Çelebi rolü için görüşüyoruz, onun bu role çok yakışacağına inanıyoruz. Takvim ve onun içinde uygun olursa çok istiyoruz’. Şeklinde konuştu.

YILIN ÇOCUK FİLMİ GELİYOR

K.A Yapım ve Kum Film’in çekimlerini tamamladığı “Rüzgargülü” filmi 27 Mayıs da vizyona çıkıyor. Ödüllü yönetmen Meryem Beyza Er’in yönetmenliğini yaptığı filmin yapımcılığını ise Kerim Altıntaş üstleniyor. Güçlü kadrosuyla merak uyandıran filmin başrollerinde usta isim Yılmaz Gruda'nın yanısıra, Murat Akkoyunlu ve Hande Katipoğlu başta olmak üzere birçok isim yer oluyor. Güçlü bir çocuk oyuncu kadrosuna da sahip film de Ebrar Alya Demirbilek, Alihan Türkdemir, Miraç Sözer ve Bertan Özdemir yer alıyor.

Film; dedelerinin planı ile kendilerini bir oyun şatosundaki gizemli oyunun içinde bulan, birbirlerinden uzakta büyümek zorunda kalan beş çocuğun hikayesini konu ediyor.

Rüzgargülü filmi yılın aile ve çocuk filmi olmaya aday gösteriliyor.

"Elif Ana" Filmi Bahar Çekimlerine Başladı

Yapımcılığını Life is a Movie AG Film Prodüksiyon Kazım Çarman, Ali-Hasan-Bilal Bilmeç kardeşler ve Ökkeş Sevimli'nin yaptığı, yönetmenliğini Semir Aslanyürek ve Kazım Öz'ün üstlendiği, senaryosunu Nihat Behram, Semir Aslanyürek ve Kazim Öz'ün kaleme aldığı "Elif Ana" filminin kış çekimleri tamamlandıktan sonra  film çekimlerine kısa bir ara verilmişti.

"Elif Ana" filminin kalan Bahar çekimleri Elbistan'ın Taşlık köyü , Pazarcık ilçesi,  Çağlayencerit ilçesi Ayran Pınar yaylalarında ve Nemrut dağında yapılacak . "Elif Ana" filmi montajı bittikten sonra vizyon tarihini bekleyecek. Avrupanın 25 Ülkesinde sinema severlerle buluşacak.

"Elif Ana" Oyuncu Kadrosu; "Elif Ana " karakterini Aliye Uzunatağan hayat verirken filmde İlyas Salman, Sermiyan Midyat, Cezmi Baskın, Füsun Demirel, Orhan Aydın, Turgay Tanülkü, Cansu Fırıncı, Ali Sürmeli, Necmettin Çobanoğlu, Rıza Sönmez, Muhlis Asan, Erdal Ayna, Kazım Çarman, Levent Üzümcü, Hülya Diken ve Eray Türk gibi oyuncular da yer alıyor

Teknik Ekip;  Işık  Şefi Berzan Yücel 

Uygulayıcı yapımcı Selda Durna

Yapımcı Kazım Çarman 

Yönetmenler Kazım Öz, Semir Aslanyürek 

Görüntü yönetmeni Yusuf Aslanyürek 

Prodüksiyon Amiri Gökhan Bilir 

Visuel Efekt (VFX ) Berkan Yavuz 

Filmin Müzikleri Erkan Oğur 

Filmin konusu; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi kırsal Pulyan köyünde 1903 yılında dünyaya gelen ve yaşadığı dönemde yaptığı iyiliklerle tanınan Elif Sugan'ın hayatı beyazperdeye aktarılıyor.