5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali başladı!

Kadın Yönetmenler Derneği’nin dün gece düzenlemiş olduğu 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin açılış töreni, İzmir Belediyesi’nin katkılarıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Açılışa yönetmen, akademisyen ve birçok davetli katıldı! Festival Direktörü ve Kadın Yönetmenler Derneği üyesi Gülten Taranç ve orkestra ekibinin açılış konseriyle başlayan gecede; kadını her zaman ilk sırada tutan, kültür ve sanatı önemseyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Floransa’dan festival açılışına bağlanarak festivale verdiği değeri yineledi. Neptün Soyer açılış konuşmasında, festivalin içeriğinden bahsederken kadına ve sanatçıya verdiği değerden bahsetmeyi ihmal etmedi.

Açılışta Akademi Başarı Ödülü’nü Dr. Ögr. Üyesi Burcu Dabak, Yönetmen Başarı Ödülü’nü ise İranlı yönetmen Nergis Abyar aldı.

Festival kapsamında 28 ülkeden 98 filmin gösterimi gerçekleşecek.  

İRAN TELEVİZYONLARINDA BİR TÜRK STAR AYŞEGÜL COŞKUN

İran Sinema Rekoru Kırdı

Ferhat Göçer ile birlikte seslendirdiği ‘Yıllarım Gitti’ şarkıyla müzik listelerinle bomba gibi giriş yapan oyuncu Ayşegül Coşkun İran  sinema ve televizyonlarında fırtına gibi esiyor. 2019 yılında İran’lı yönetmen Mostafa Kiayee’nin ‘Motreb’ isimli filminde Nazan karakterine hayat vererek İran sinemaların tüm zamanların hasılat rekorunu kıran Coşun, bu kez İran’ın en büyük dijital platformunda dizi izleyicisi ile buluşacak. Ayşegül Coşkun İran’da 3. Sezon çekimleri başlayan yönetmenliğini Mahman Gaoudarzı’nın yaptığı  ‘Made In İran’  dizisine başkomiser Ayla karakteriyle dahil oldu. Coşkun mart ayında Çekimleri başlayacak olan dizi için önümüzdeki günlerde İran’a giderek sete çıkacak. 

Ayşegül Coşkun’un Başrolünde oynadığı ‘Motreb’ filmi ilk 7 saatte 365 seansta 7 milyar IRR ve ilk iki günde 93.228 bilet satışı ve totalde elde etti. ‘Motreb’ 380 milyar Irr ile İran sinema tarihinin en çok hasılat yapan filmi olmuştu.

GÜRGEN ÖZ; ÇOCUK FİLMLERİNİ ÖNEMSİYORUM

Yapımcılığını Sadi Canpolat, Sadri Alışık, Serhat Usak ve Serdar Atacan’ın yaptığı, senaryo ve yönetmenliğini Enes Ateş’in üstlendiği Aile – Komedi türündeki “AFACANLAR: İş Başa Düştü” sinema filminde, Serhat karakterini canlandıran Gürgen Öz, “Çocuk filmlerine önem veriyorum. Onların hayal gücünü besliyor. Kızım doğduktan sonra Türkiye’deki çocuk kitaplarını, animasyonları, çizgi filmleri ve çocuk filmlerini daha bir dikkatle inceler oldum ve yurt dışına kıyasla üretimin ve içerik kalitesinin daha sınırlı olduğunu gördüm. Daha çok örneğe ihtiyaç var. Çeşitlilik lazım. Çocukların ufku içerik ve tasarım olarak kaliteli kitaplar ve animasyonlarla gelişiyor. Verilen mesajlar da önemli. Bu bağlamda bu projeyi de çok önemli ve değerli buluyorum. Mesajlarını güzel veren ve eğlendiren, ihtiyaç duyulan bir proje. Sektörde bu klasmanda daha çok film olmalı. Çocuklar geleceğimiz. Onlara değer vermeli ve bu değeri de onlar için ürettiklerimizle gösterebilmeliyiz. Bu perspektif doğrultusunda, projenin içinde keyifle yer aldığımı söyleyebilirim” dedi…

Başrollerini Berat Efe Parlar, Burak Hakkı, Bedir Bedir, Umut Avcı, Gaye Balım Bayrak ve Gürgen Öz’ün paylaştığı “AFACANLAR : İş Başa Düştü” filmi, beş afacanın bir AVM de yaşadığı hırsızlık olayına karışmalarının heyecan, aksiyon ve komedi dolu hikayesini anlatıyor.

20 YIL SONRA BULUŞTULAR

İpek Açar TRT Müzik ekranlarında yayınlanan performans programında Popun en özel seslerinden Yaşar'ı konuk etti. 'İpek Yolu'nun 24 Ocak Perşembe akşamı konuğu Yaşar oldu, Yaşar ve İpek Açar TRT Müzik ekranlarında İstanbul Akademi Orkestrası eşliğinde, Alper Kömürcü direktörlüğünde birlikte şarkılarını seslendirdiler, düetler yaptılar.

Programda ilginç ve esprili bir diyalog da yaşandı. İpek Açar ve Yaşar sohbet sırasında en son görüşmelerinin üzerinden 20 yıl geçtiğini fark ettiler. Yaşar "Yüzyüze görüşmeyeli o kadar oldu mu" diyerek şaşkınlığını dile getirdi. 

Musa Eroğlu, Mr Jade ile düet yaptı

İş insanı ve sanatçı Mr Jade “Yine Karlar Yağdı Gönül Dağıma”  adlı türküyü, Musa Eroğlu ile birlikte yorumladı

İş insanı ve sanatçı Mr Jade, ünlü halk ozanı Musa Eroğlu'nun, 98 yılında Kavimler Kapısı albümünde seslendirdiği "Yine Karlar Yağdı Gönül Dağıma" adlı türküsünü kendi tarzında yorumladı. Mr Jade'e bu tekli çalışmasında ünlü türkücü Musa Eroğlu da düet yaparak eşlik etti. Türkünün klip çekimi, Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Erkan Nas yönetmenliğinde gerçekleşti. Mr Jade, klip sonrası Musa Eroğlu ile birlikte soruları yanıtladı. Mr Jade "Onun ipek sesine hayranım. En sevdiğim türküsünü seslendirmekten gurur duydum" dedi. Musa Eroğlu da "Pop şarkıcısının türkü söylemesi bence çok orjinal" derken "Artık sanatçı azalması var. Elenmeye başlıyorlar. Çünkü beğeni azalıyor. Beğenilmişler azalıyor. Artık iyi olanlar ayakta kalacak" diyerek de müzik dünyasında sanatçıların artmadığını aksine azaldığını vurguladı. Mr Jade ile Musa Eroğlu'nun birlikte seslendirdiği eser, Musicom Prodüksiyon imzasıyla yakında dijital platformlarda yayınlanacak.

Türk Yapımı Kısa Film "Görünmez "Dünya Birinciliği Yolunda

2020 yılı başlarından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandeminin insanlar üzerinde yarattığı psikolojik baskılara vurgu yaptığımız "Invisible | Görünmez" filmi Dünya Sağlık Örgütü tarafından düzenlenen ve 105 ülkeden 1027 film başvurusunun yapıldığı "Health For All Film Festival"inin "Health Emergencies" kategorisinde finalist oldu.

Prodüksiyonu Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen filmde 2021 Mart ayında Beyrut'ta düzenlenen "Miss Europe" güzellik yarışmasında ülkemizi temsil eden ve Avrupa 3. güzeli seçilen  manken Duygu Çakmak'ın rol aldı. Filmin çekimlerini Mutlu Taşpınar, montajı ise Suat Taylan tarafından gerçekleştirildi.

Ferman Toprak Seni Almadan Gitmem

Ferman Toprak yeni şarkısı “Seni Almadan Gitmem” ile dinleyicileriyle buluşuyor. 

Sözleri ve bestesi Osman Öztunç’a ait olan Seni Almadan Gitmem şarkısının düzenlemesini Mustafa Beyazkuş yaptı. Genç oyuncuların da yer aldığı Riva’da çekilen klipte yönetmen koltuğunda Şafak Sezer oturuyor.

Ferman Toprak, yeni şarkısı için "Hayatı Tesbih Yapmışım" şarkısından sonra yeniden çok iyi bir şarkı yakaladıklarını, bu şarkıyı müzikseverler ile paylaşmak için sabırsızlandığını söyledi.

“Seni Almadan Gitmem” DMC etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında!

Söz ve Müzik: Osman Öztunç

Düzenleme: Mustafa Beyazkuş

Yapım: DMC 

Yönetmen: Şafak Sezer

TATAVLA SON DURAK 2022

Bir buçuk yıl önce Ressam Kani Kaya ve Ayçın Tuyun’un birlikte başlattığı sanatçıların telif haklarına dikkat çeken, Kani Kaya’nın Ayçın Tuyun portresinin yapması ve telif hakkı vermeyi taahhüt ettiği sanatsal yapıtı.

28 Şubat- 20 Mart 2022 arası sanatseverlere sunulacaktır. Eser satıldığı takdirde AyçınTuyun’a telif hakkı ödenecektir. 

Bu proje ile sanat dünyasında sanatçıların telif hakları konusuna dikkat çekilmek istenmektedir

2020 yılının Ocak ayında ilki yapılan Tatavla – Son Durak resim heykel enstalasyon sergisi kurtuluş son durakta bulunan 1886 yılında yapılan eski Rum ilkokulunun tarihi binasının eğitim yıllarından kalma halen bozulmadan duran iç mekanlarında Ressam – küratör kani Kaya tarafından organize edilip sanatseverlere sunulmaktadır. 

Tatavla 2022 sergisi 28 Şubat- 20 Mart 2022 arası sanatseverler ile ve ilkine göre bazı yenilikler ile buluşacaktır. 

Bu yıl sergiye Yunanistan’dan 17 sanatçı ile Almanya ve Belçika’dan katılımcı sanatçılar ile uluslararası bir konum ile duayen Türk sanatçıları ile toplam 67 sanatçının eserleri sergilenecektir.

Çocuk Oyuncu Alihan Türkdemir İran'da Gönülleri Fethetti!

Yönetmenliğini - İranlı yönetmen Mehrdad yaptığı Türkiye ortak yapımı "Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle" filmi galası İranda yapıldı. Filmde Emre karakterine hayat veren başarılı çocuk oyuncu Alihan Türkdemir kırmızı halı yürüyüşünden sonra İranlı gazatecilerin sorularını Türkçe cevapladı. 

Alihan yaptığı konuşmada  çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi, bu film çekimlerinde çok uğraşıldı. Işık şefi, kameraman, yönetmen çok uraştı. Umarım çok güzel bir şey çıkmıştır. dedi.

"Alp Tekin / Hüzzam Film yapımcılığında tamamlanan, başrollerinde Yusuf Çim, Afsaneh Pakroo, Ali Burak Ceylan, Hazal Türesan, Farnaz Mahmoudinobar, Alihan Türkdemir ve Azerbaycanlı şarkıcı Çinare Melikzadeh'in rol aldığı film, 29 Mart'ta vizyona girecek.