LONDRA - Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea, Stamford Bridge Stadı'nda Newcastle United'ı ağırladı. Edin Hazard'ın 27, 34 ve 63. dakikalarda attığı gollerle rakibini 3-0 mağlup eden Londra temsilcisi, 56 puanla liderliğe yükseldi.

Premier Lig tarihinde Chelsea formasıyla "hat-trick" yapma başarısını gösteren 14. futbolcu olan 23 yaşındaki Belçikalı Hazard, bu sezon ligdeki gol sayısını da 12'ye yükseltti. Hazard, geçen yıl Londra ekibinde 9 kez rakip fileleri havalandırmıştı. Şu anda Galatasaray'da mücadele eden Didier Drogba daha önce 3 kez ligde Chelsea formasıyla "hat-trick" yapmıştı.

Menajer Jose Mourinho, sakatlığı nedeniyle İspanyol golcü Torres'i 18 kişilik kadroya dahil etmezken, geçen ay İsviçre'nin Basel takımından transfer edilen Muhammed Salah, 78. dakikada Willian'ın yerine oyuna dahil oldu.

Arsenal 5-1 mağlup

Haftaya lider giren Arsenal, Liverpool deplasmanında aldığı ağır yenilginin ardından başkente puansız döndü. Karşılaşmanın ilk 10 dakikasında Skrtel'in golleriyle 2-0 geriye düşen Arsenal, Sterling (2) ve Sturridge'in golleriyle sahadan 5-1 mağlup ayrıldı. "Topçular"ın tek golünü penaltıdan Arteta kaydetti. Bu sezon takıma büyük katkı sağlayan Mesut Özil ve Fransız forvet Giroud, 60 dakika sahada kaldı.

Arsenal, Premier Lig tarihinde 4. kez bir maçta kalesinde 5 gol gördü. Liverpool ise 1964 yılından bu yana Arsenal'a ilk kez bir maçta 5 gol atma başarısı gösterdi.

Ligdeki 8 haftalık galibiyet serisi geçen hafta Chelsea yenilgisiyle sona eren Manchester City, bu hafta da deplasmanda Norwich City ile golsüz eşitliği bozamadı. Manchester ekibi, 1 Ocak 2012 tarihinden bu yana ligde ilk kez iki maç üst üste gol atamadan sahadan ayrıldı.

Norwich City'de Galatasaray'dan kiralanan Elmander 18 kişilik kadroda yer almazken, Fenerbahçe'den kiralanan Yobo, mücadeleye ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı.

Kötü bir sezon geçiren Manchester United, puan kayıplarına bir yenisini ekledi. Sidwell'in golüyle ilk yarıyı 1-0 geride kapatan "Kırmızı Şeytanlar", Robin van Persie ve Carrick'in golleriyle skor üstünlüğünü yakaladı. Ligde son sırada yer alan Fulham, uzatma dakikalarında Bent'in kaydettiği golle sahadan bir puanla ayrıldı.

Gol krallığı yarışında Liverpoollu Suarez, 23 golle ilk sırada yer alıyor. Uruguaylı futbolcuyu 15 golle takım arkadaşı Sturridge ve Sergio Agüero (Manchester City), 12 golle de Eden Hazard (Chelsea) ve Yaya Toure (Manchester City) izliyor.