LONDRA

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Avrupa'nın önde gelen takımları arasına girebilmek için çalıştıklarını söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, BBC Dünya Servisi radyosunda yayınlanan "Dünya Futbolu" adlı programa konuk olan Aysal, Türkiye'nin aynı Brezilya gibi bir futbol ülkesi olduğunu ve insanların futbolu çok sevdiğini belirterek, "Benim uzun vadeli amacım, Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi'nde diğer büyük Avrupa kulüpleri arasına yerleştirmek. Bunun için çalışıyorum ve beni seçenlere bunun sözünü verdim" dedi.

Teknik direktör Fatih Terim'le yolların ayrılması konusunda yöneltilen bir soru üzerine Aysal, "İlk olarak söylemek isterim ki, Fatih Terim başarılı bir teknik direktör. Kendisi Türk bir teknik direktör olarak bizim hep favorimiz oldu. Galatasaray'da üçüncü kez görev aldı. Ben Terim'in ayrılmasını isteyen ilk başkan değildim. Ancak, Terim başarısız olduğu için ayrılmadı. Ayrıldı, çünkü aynı zamanda Türk Milli Takımı'nı yönetmek istedi. Tereddütleri vardı, ben bir nevi gitmesi için ona yardımcı oldum" diye konuştu.

Terim'in ardından Mancini'yi takımın başına getirmeleri konusunda ise Aysal, "Mancini çok başarılı bir teknik adam. Galasaray'a başka bir mentalite ve vizyon getireceğini umuyorum. Mancini'nin tecrübesi ile Galatasaray'ın kendini daha da geliştireceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Drogba çok iyi iş çıkarıyor"

Ünal Aysal, Fildişi Sahilli yıldız oyuncu Didier Drogba'nın Galatasaray'da başarılı bir performans ortaya koyduğunu belirtti.

Chelsea'da sergilediği başarılı futbolla dünyanın en tanınan isimlerinden biri haline gelen Drogba'nın, kariyerinin son dönemlerine yaklaştığının hatırlatılması üzerine Aysal, "Şunu belirtmeliyim ki, Didier Drogba Galatasaray'da çok iyi iş çıkarıyor. Sadece kendisi için oynamıyor, aynı zamanda oyunun içinde bir takımı yönetiyor. Çok geniş bir tecrübeye sahip. Aynı zamanda durumu kontrol edebilme özelliğine sahip. Bence çok iyi iş çıkarıyor ve kendisinin takımımda olmasından dolayı çok mutluyum" yanıtını verdi.