İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın perdesi derbi maçla kapanacak.

Şampiyonluk yarışında rakipleriyle arayı açan Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de yarın karşı karşıya gelecek.

Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak derbiyi FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Derbiyi, son yıllardaki uygulama gereği konuk Beşiktaş'ın taraftarı statta izleyemeyecek. 

Zirve yarışı

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı 92 yıllık rekabette 340. kez karşı karşıya getirecek derbi, zirve yarışında büyük önem taşıyor.

Süper Lig'de 23. haftaya Beşiktaş bir maç eksiğiyle, 51 puanla lider girerken, ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin 50 puanı bulunuyor.

Ligin en az gol yiyen (19) takımı Fenerbahçe, taraftar desteğiyle oynayacağı derbiyi kazanarak liderliği rakibinden devralmak, taraftarından yoksun, sezonun en golcü (49) ekibi Beşiktaş ise Kadıköy'den galibiyetle dönerek, şampiyonluk yarışındaki rakibine karşı puan farkını açmak amacında.

Fenerbahçe evinde, Beşiktaş deplasmanda kaybetmiyor

Bu sezon lig maçlarında Fenerbahçe evinde, Beşiktaş ise deplasmanda mağlup olmadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki 11 lig maçından 9'unu kazandı, 2'sinde berabere kaldı. Beşiktaş ise 9 deplasman maçından 7'sini kazandı, 2'sinde eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'de derbi kaybetmiyor

Fenerbahçe, son yıllarda Kadıköy'deki lig derbilerinde Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı yenilgiyi unuttu.

Sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'ndaki lig karşılaşmalarında Galatasaray'a 17, Beşiktaş'a ise 11 maçtır mağlup olmadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki lig maçlarında Galatasaray'a karşı son yenilgisini 22 Aralık 1999, Beşiktaş'a ise 17 Nisan 2005 tarihinde aldı.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde sezonun ilk yarısında evinde oynadığı iki derbide de galip gelen lider Beşiktaş ise uzun süren deplasmanda derbi kazanamama hasretine de Kadıköy'de son vermeye çalışacak.

Fenerbahçe Kadıköy'deki son 12 derbide yenilmedi

Geride kalan 51 maçta her iki taraf da 18 galibiyet alırken, Ülker Stadı'ndaki 34 lig maçında Fenerbahçe'nin 13, Beşiktaş'ın 9 galibiyeti bulunuyor.

Beşiktaş, Kadıköy'deki son galibiyetini 17 Nisan 2005'te, tarihe geçen 4-3'lük lig maçında elde ederken, Fenerbahçe, Kadıköy'deki son 12 derbide Beşiktaş'a yenilmedi.

Fenerbahçe liderliği geri istiyor

Fenerbahçe, derbi maçta Beşiktaş'ı yenerek yeniden liderlik koltuğuna oturmayı hedeflerken, karşılaşmada sakatlıkları süren Ba, Meireles ve Markovic oynayamayacak.

Derbinin anahtarı ilk gol

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 20 maçta ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi. Son 20 maçın 13'ünde Fenerbahçe, 7'sinde ise Beşiktaş ilk golü atan taraf oldu.

Nani-Quaresma rekabeti derbiye taşınacak

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde her iki ekibin Portekizli yıldızları Nani ile Quaresma, takımlarının başarısı için ter dökecek.

Nani, sarı-lacivertli formayla bu sezon 33 resmi maçta 8 gol atarken, Quaresma ise siyah-beyazlı formayla 27 müsabakada 4 gol kaydetti.

Nani, Türkiye'deki ilk 2 derbisini boş geçerken, Quaresma da Beşiktaş formasıyla çıktığı 11 derbi mücadelesinde gol sevinci yaşayamadı