Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-3 berabere kaldıkları Beşiktaş derbisinde özellikle ikinci yarıdaki oyunlarından memnun olmadığını söyledi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, karşılaşmaya çok iyi başladıklarını ve inanılmaz pozisyonlar kaçırdıklarını dile getirirken, ''Ancak golü kendi kalemize attık. İlk yarıdaki oyundan memnunum. Kendi oyunumuzun önemli bir bölümünü sahaya yansıttık ama ikinci yarı için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim'' dedi.
Maçın kendileri için en önemli faktörünün, yapılan hatalar olduğunun altını çizen Terim, ''En kritik anlarda, kendi kalemize gol attık. Komik, basit kelimeleri ifade etmiyor ama gereksiz, lüzumsuz, hiç alakası yokken goller yemek kötü bir şey. Altından kalkmak da kolay  değil. Bol gollü olduğu için güzel bir maç oldu ama ikinci yarıda, ilk yarıda yaptıklarımızı pek yapamadık. Sonuçta bazen 3 puanı çok istersiniz ama olmaz. 3-3'ten sonra 4. golü aradık olmadı. Bazen 1 puan doğru yerde doğru puandır. Açıkçası geçen sene 0-0 berabere kalırken daha kötü oynadık ve o beraberlik önemliydi. Yenemediğimiz için yenilmemek yine de iyi. Sevinmiyorum ama iyi diyorum'' ifadelerini kullandı.
Galatasaray'ın yaptığı transferlerle rüya takımı olarak adlandırıldığı ancak favori olduğu maçta beklentileri karşılayamadığı yönündeki bir soru üzerine Terim, şunları söyledi:
''10-15 transfer yapan var. Melo zaten bizim oyuncumuzdu. Beş transfer yapıp, 100 yılın en fazla parasını harcayıp, erişilmez takım olduk. Rüyalarla değil, gerçeklerle uğraşmamız lazım. Bunlar Galatasaray'ın lehine haberler değil. Takımın önünü açacak, bir yere götürecek söylemler değil. Kimsenin aklına gelmeyen, küçük bir rakama kiraladığımız, aldığımız için tenkit edildiğimiz Umut'u bile rüya takımın bir parçası yaptınız. Oyuncularımı ikaz ediyorum ama onlar da insan. İyi bir takımız, itirazım yok ama ben rüya takım olduğu zaman söylerim. Kötü olduğumuz zaman da söylerim. Bunlar bizi bir yere götürmez. Bu tuzaklara düşmememiz lazım.''
Sarı-kırmızılı teknik adam, Felipe Melo, Hamit Altıntop ve Amrabat gibi isimlerin performanslarına değinirken, ilerleyen haftalarda daha iyi olacaklarını söyledi.
Melo'nun antrenman eksiği olduğunu anlatan Terim, ''Onu kazanmak istiyoruz ve maç kondisyonu kazanmasına çalışıyoruz. Amrabat'ın bizim düzenimiz içine yeteneklerini adapte etmesi lazım. O da olimpiyatlardan geldi. Kolay değil. Hamit uzun müddet oynamadı. Oynayarak bir yere gelecek. Oyundan çıkardım diye Melo ile Hamit en kötüler değil. Kötü de oynayacağız, kötü goller de yiyeceğiz ama bazı oyuncuların antrenmana, bizimle oynamaya ihtiyacı var. Bu da çok doğal. Biz 6-7 hafta önce sezonu açarken, Melo geleli daha kısa bir zaman oldu. Biz taktik idmanlar yaparken Amrabat olimpiyat oyunlarındaydı. Hamit oynayarak çok daha önemli işler yapacak. Ben Melo'yu oynatarak kazanacağımı düşünüyorum'' diye konuştu.
Fatih Terim, Beşiktaş karşısında 3 kez geriye düştüklerini hatırlatırken, kendilerinin öne geçmesi halinde daha farklı bir sonucun ortaya çıkacağını savundu.
''Beşiktaş iyi ve dirençli oynadı. Tebrik ediyorum ama biz öne geçseydik, oyunun, skorun yekli değişebilirdi'' diyen tecrübeli çalıştırıcı, ''Geçen hafta lige en iyi başlayan takımlardan biriydik. Beşiktaş karşısında eğer baştan oyunu koparabilsek ve öne geçebilsek, zaten başka bir şey konuşuyor olacaktık. 3 defa geriye düşünce ve de bizim yarattığımız değil, yaratılan bir rüya takım, birden bazılarını sukutu hayale uğrattı. Hamit fizik olarak hazır, daha iyi olacak. Melo bundan sonraki maçlarda yine oynayacak. Şampiyonlar Ligi için vaktimiz kalmadı. Galatasaray takımının büyük bölümü hazır zaten ama böyle goller yemeye hazır değil. kendi başımızı kendimiz belaya sokuyoruz. İlk gol Melo'dan, ikinci golde Hakan Balta, üçüncü golde Semih Kaya'nın payı var'' şeklinde konuştu.
Brezilyalı yıldız Kaka'nın transferiyle ilgili medyada yer alan haberlere değinen Terim, sürekli bir bu ismin gündemde olmasından duyduğu rahatsızlığı aktardı.
Ligde ikinci haftayı geride bıraktıklarını vurgulayan sarı-kırmızılı teknik adam, ''Biz lige başladık ve ikinci maçı oynadık. Bunlar iyi şeyler değil. Burada bir takım var. Şampiyon olmuş, süper kupa kazanmış, müthiş bir sezon geçirmiş aslan gibi bir oyuncu grubu var. Kaka dünyanın en iyi oyuncularından biri, gelmesini kim istemez ama sürekli transfer haberleri rahatsız eder. Burada bir takım var ona konsantre olmalıyız. Gelenler gelir, gidenler gider. Transfer hiç bitmeyecek ki. O kadar önemli transfer yapıldı, şimdi sanki hiç yapılmamış gibi Kaka'ya odaklandık'' ifadelerini kullandı.
Fatih Terim, Burak Yılmaz'ın ceza sahası içinde yerde kalması sonrası penaltı kazandıkları ve Beşiktaşlıların büyük tepki gösterdiği pozisyonu görmediğini söyledi.
Penaltı pozisyonuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Terim, ''Vallahi görmedim. Televizyondan bakacağım ondan sonra. Henüz izleyemedik. Sonra cevap gerekiyorsa yetkililerce verilir. Görmeden bir şey diyemeyeceğim. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Bazen veriliyor, bazen verilmiyor, bu tartışma hep olacak'' diye konuştu.