SİVAS - Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon Gaziantepspor'un bu sezon ise Medicana Sivasspor'un başında İstanbul'un üç büyük takımına karşı verdiği 6 sınavda yüzü gülmeyen teknik direktör Sergen Yalçın, 9 Mayıs Cumartesi günü Fenerbahçe'yle oynanacak Spor Toto Süper Lig maçıyla bu şanssızlığını kırmak istiyor.

Teknik direktörlük kariyerine geçen sezon Gaziantepspor'da başlayan ve bu sezon da Medicana Sivasspor'un başarısı için ter döken Yalçın'ın, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda galibiyeti bulunmuyor.

Sergen Yalçın yönetimindeki takımlar, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptığı 6 maçın 5'ini kaybetti, birinde berabere kaldı. Bu süreçte Yalçın'ın yönettiği ekipler, Galatasaray ile 3, Beşiktaş ile 2, Fenerbahçe'yle de 1 kez karşılaştı. Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı oynanan maçları yitiren Yalçın'ın takımları, tek beraberliği Galatasaray karşısında aldı.

15. haftada geldi

Medicana Sivasspor'da, ligin 15. haftasında Roberto Carlos'tan boşalan teknik direktörlük görevine getirilen Yalçın, Yiğidolarla "Üç Büyükler"e karşı ilk sınavını Galatasaray karşısında verdi.

Sergen Yalçın yönetimindeki Medicana Sivasspor, ligin 21. haftasında konuk ettiği Galatasaray'a 3-2 mağlup oldu. Yalçın'ın ekibi, ligin 23. haftasında da iç sahada Beşiktaş'a karşı 1-0 kaybetti.

Kırmızı-beyazlı ekip, son olarak geçen hafta Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Galatasaray'a 4-1 yenildi. Yalçın'ın geçen sezon çalıştırdığı Gaziantepspor da sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe'ye 3-0, Beşiktaş'a 2-1 mağlup olmuş, Galatasaray ile 0-0 berabere kalmıştı.

"Yiğidolar"ın Fenerbahçe'yi yenmesi halinde Sergen Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde "Üç Büyükler"e karşı çıktığı 7. sınavda ilk galibiyetini alacak.

15 maçta 7 galibiyet

Sergen Yalçın, bu sezon Medicana Sivasspor'un başında Spor Toto Süper Lig'de 15 maça çıktı.

Yalçın yönetimindeki Sivasspor, bu maçlardan 7'sinde galip geldi, 5'inde mağlup oldu ve 3'ünden de beraberlikle ayrıldı. "Yiğidolar", bu maçlarda rakip fileleri 24 kez havalandırdı, kalesinde ise 17 gol gördü.

 Eksikler can sıkıyor

Kırmızı-beyazlı ekipte, Fenerbahçe maçı öncesinde sakat futbolcuların sayısının fazla olması teknik heyeti düşündürüyor.

Sivasspor'da, Fenerbahçe maçı öncesinde kaleci Korcan Çelikay, forvet Michael Eneramo ve defans oyuncuları İbrahim Toraman ve Ziya Erdal'ın sakatlıkları bulunuyor.