İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor'u 4-0 yendi.

5. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından sert şutunda top üstten auta çıktı.

9. dakikada Mehmet Topal'ın sağdan ortasına ceza alanı içinde Kuyt'ın kafa vuruşunda, kaleci Waterman yatarak topu kontrol etti.

13. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında, ceza alanı içinde Sow'un kontrol edemediği topu önünde bulan Emre Belözoğlu kötü bir vuruş yapınca, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

14. dakikada soldan ceza alanına giren Emenike'nin yerden ortasında, önce Sow, ardından Meireles'in vuruşlarında top savunmadan döndü. Pozisyonun devamında altı pasta topu bir kez daha önünde bulan Sow, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

17. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında, ceza alanı içinde Kuyt'ın vuruşu sonrası top kaleci Waterman'dan döndü. Dönen topu altı pasta kontrol eden Sow'un yakın mesafeden vuruşunda, kaleci Waterman meşin yuvarlağı kornere çeldi.

22. dakikada ceza alanının hemen dışından Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest atışta, top üstten auta çıktı.

29. dakikada Emre Belözoğlu'nun aşırtma pasıyla savunmanın arkasına sarkan Sow, müsait pozisyonda rövaşata yapmaya çalışınca, meşin yuvarlak farklı bir şekilde üstten auta gitti.

30. dakikada Kuyt'ın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Meireles'in vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

33. dakika Meireles'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Waterman topu üstten kornere çeldi.

40. dakikada Kuyt'ın pasıyla hareketlenen Sow'un ceza alanına girerken yaptığı vuruşta, top kaleci Waterman'dan döndü. Pozisyonun devamında Kuyt'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

41. dakikada soldan Caner Erkin'in ortasına ön direkte Emenike'nin vuruşunda, top yine kaleci Waterman'dan döndü. Dönen topu ceza alanı içinde önünde bulan Meireles, meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

43. dakikada soldan Sow'un ortasında ceza alanı içinde Emre Belözoğlu'nun vuruşunda, yere de çarpan top kaleci Waterman'ın üzerinden ağlara gitti: 3-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

47. dakikada ileri çıkan kaleci Volkan Demirel'in yumruklayarak uzaklaştırmak istediği top, ceza alanı içinde İlhan Parlak'ın önünde kaldı. İlhan'ın vuruşunda, kalesine dönen Volkan yatarak topu kontrol etti.

54. dakikada Kardemir Karabükspor ceza alanı içinde oluşan karambolde topa en son Sow'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

61. dakikada ceza alanı dışından Samba Sow'un vuruşunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak topu direğin yanından kornere çeldi.

81. dakikada Meireles'in pasıyla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Kuyt'ın vuruşunda, top yandan auta çıktı.

84. dakikada sağdan ceza alanına giren Webo'nun vuruşunda, top uzak direğin yanından auta gitti.

90. dakikada sağdan Caner Erkin'in kullandığı korner atışında, ön direkte iyi yükselen Webo, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı 4'e çıkardı: 4-0.

Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunda sahasında oynadığı son maçta Kardemir Karabükspor'u 4-0 mağlup etti.

Güzel galibiyet

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kardemir Karabükspor'u 4-0 yenerek, bu sezon sahalarındaki son maçta taraftarlarına güzel bir galibiyetle veda ettiklerini söyledi.

Yanal, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, bu akşam şampiyonluğun gala gecesi olduğunu belirterek, "Taraftarlarımızla sezonun veda maçıydı. Güzel bir oyunla veda ettik. Net bir skorla sahadan ayrıldık" dedi.

Şampiyonlukta oyuncularının çok büyük fedakarlığı olduğunu vurgulayan Ersun Yanal, şöyle devam etti:

"Onların bir sezon boyunca sarf ettikleri disiplin ve çaba, bize bu şampiyonluğu getirdi. Onları tebrik ediyorum. Bize bu ortamı yaratan ve sunan başkanımıza, yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Sağlık ekibinden medya ekibimize kadar, aşçımızdan hizmetlimize kadar, bütün arkadaşlarımızın takım olma yolunda gösterdikleri çaba bizi destekledi ve takım olmamızda önemli rol oynadı. Onlara teşekkür ediyorum. Önemli bir sonuç elde ettik. Birçok olayın içinden sıyrılmak ve sahada kalmak gerekiyordu. Onu başardık. Fenerbahçeli duruşundan kaynaklanan öz güvenle bu seneyi şampiyon bitirdik."

Tarihin anlatacağı bir şampiyonluk oldu

Yanal, "Gelecek sene nasıl bir Fenerbahçe planlıyorsunuz?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

" Fenerbahçe şu anda birçok yerde mücadelesini devam ettiriyor. Umarım önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılırız. Fenerbahçe'nin, tüm camianın birleşerek önümüzdeki yıl kaldığı yerden devam etmesini diliyorum.Fenerbahçe çok güçlü bir takım. Bu güçlü takımın birlikte olduğunda, bir aile bütünlüğünde olduğunda neler yapabileceğini çok net bir şekilde gördük. Çok güzel bir şampiyonluk aldık. Herkesin, tarihin anlatacağı bir şampiyonluk oldu. Bunu devam ettirmek Fenerbahçe'nin, hepimizin en büyük hedefi olacaktır. Kaldığımız yerden mutlaka devam ettirmemiz gerekiyor. Çok iyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Çok düzgün, karakterli, çok ahlaklı oyuncular var. Onlarla önümüzdeki dönemde de Fenerbahçe yine ipi göğüsleyecek."

Haklı galibiyet

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ligde 4-0 mağlup oldukları rakipleri Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını söyledi.

Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçla ilgili söylenecek fazla bir şey olmadığını belirterek, "Fenerbahçe haklı bir galibiyet aldı. Biz tatile erken çıkmışız. Sivasspor'u yenip, ligi bitirebildiğimiz en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kardemir Karabüksporlu futbolculardan Emre Özkan, maçı kazanıp, UEFA Kupası şansını devam ettirmek istediklerini kaydederek, "Zor olacağını biliyorduk. Fenerbahçe şampiyon bir takım. Maçın başında istediğimiz şeyleri yapamadık. Fenerbahçe pozisyonları değerlendirdi ve maçı kazandı" ifadelerini kullandı.

Erkan Kaş ise erken gelen gollerle demoralize olduklarını ve maçı kaybettiklerini söyledi. Erkan, bir soru üzerine, Fenerbahçe'yi maça çıkarken alkışlamaya kendi aralarında karar verdiklerini kaydetti.

Espriyle karşılık verdi

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, 4-0 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçı sırasında birbirlerine verdikleri kağıtla, Galatasaray'a güzel bir espriyle karşılık verdiklerini söyledi.

Volkan, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, maç sırasında futbolcuların elinde dolaştırdığı "Şampiyon Fenerbahçe" yazan kağıtla ilgili açıklama yaparak, şöyle konuştu:

"Başlamam gereken konu herhalde kağıt konusu. Siz sormadan cevap vereyim. Güzel bir espri oldu. Kimsenin alınmasına, gücenmesine veya farklı yerlere çekilmesine gerek yok. Bütün sezon boyunca yaşanan bir durumdu. Biz de ona güzel bir espriyle karşılık verdik. Daha doğrusu, gerçek bir olayla karşılık verdik. Düşünce olarak ben başta olmak üzere 1-2 arkadaşımızın desteklemesiyle bunu hayata geçirdik. Güzel bir proje oldu. Umarım Fenerbahçelilerin hoşuna gitmiştir. Karşı tarafın da 2-3 gün önce yaptığı görüntüler ortadaydı. Ona bu şekilde cevap vermek güzel oldu. Futbolda bu tarz sevinçler sırasında ağzımızdan çıkanları bazen bilmeyebiliyoruz. Geçmişte de yaşanmıştır bunlar, gelecekte de yaşanacaktır. Ancak böyle bir espri şık oldu."

Gerginliğe gerek olmadığını dile getiren Volkan Demirel, "Bu sene şampiyon biz olduk. Önümüzdeki sezon 4'üncü yıldız için mücadelemiz var. Beşiktaş ve Trabzonspor da bu yarışın içinde olacaktır. Bir tane kazanan oluyor. Bu sene biz kazandık. En iyi şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Kimseyi incitmeden, kırmadan. Eğer birilerini kırıyorsak da yapacak bir şey yok. Kendi kendilerine kırılıyorlardır. Düzgün bir şekilde seviniyoruz. Yarın ve pazar günü de çeşitli organizasyonlar var. Haftaya Kayserispor maçına da bunu taşıyacağız ve güzel bir şekilde sezonu bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Sow: "Bu akşam taraftarımızla mutluyduk"

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow ise Kardemir Karabükspor maçında iyi oynandıklarını ve maçı 4-0 gibi farklı galibiyetle tamamladıklarını söyledi.

Sezon sonuna kadar mücadeleyi bırakmadıklarını anlatan Sow, "Rakibimize son derece saygılı davrandık. Keyif verici ve pozitif bir sezon oldu. Rakiplerimize büyük bir puan farkı attık. Sonuna kadar bu ligi önde götürdük. İkinci yarının başında Eskişehir ve Sivas'ta iki maç kaybettik ama hiçbir zaman tedbiri elden bırakmadık. Mücadelimizi sürdürdük ve şampiyon olduk" ifadelerini kullandı.

Senegalli oyuncu, maç sırasında futbolcuların elinde dolaştırdığı kağıtla ilgili ise "Amaç sadece Fenerbahçe'nin bu sezon çok iyi bir yıl geçirdiğini ve şampiyon olduğunu herkese göstermekti. Hiç kimseye bir saygısızlık, suçlama, hakaret veya bir aşağılama amacı yoktu. Bu akşam taraftarımızla mutluyduk. Fenerbahçe'nin 19'uncu şampiyonluğunu herkese göstermek istedik" diyerek sözlerini tamamladı. 

Kadıköy'de şampiyonluk coşkusu

Sarı-lacivertlilerin mücadelesinde taraftarlar, maçın başından sonuna kadar tribünlerde büyük bir coşku yaşadı.

İlk yarıda gelen gollerle coşan taraftarlar, ikinci yarıda tümüyle şampiyonluk tezahüratları yaptı.

Sarı-lacivertli futbolcular, karşılaşmanın ardından saha ortasında bir Dilber Ay-Kahtalı Mıçı şarkısı olan "Akşama Geleceğim" eşliğinde oynadı.

"Şampiyon Fenerbahçe" yazılı kağıt elden ele gezdi

Karşılaşmanın 80. dakikasına gelinirken sarı-lacivertli futbolcuların saha içinde elden ele dolaştırdığı bir kağıt parçası dikkati çekti.

Maçın 76. dakikasında Bekir İrtegün'ün yerine oyuna giren Selçuk Şahin'in getirdiği kağıt, futbolcuların ellerinde dolaştıktan sonra son olarak kaleci Volkan Demirel'e verildi.

Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini'nin futbolculara not ilettiği kağıt olayına gönderme gibi görünen organizasyonda, Volkan'ın kağıdı yayıncı kuruluş kamerasına açmasıyla, "Şampiyon Fenerbahçe" yazısı görüldü. 

"Aziz başkan oley" tezahüratı yaptılar

Saha içinde yaşadıkları sevinç gösterilerinin ardından protokol tribünü önüne gelerek dizilen Fenerbahçeli futbolcular, "Aziz başkan oley" şeklinde tempo tuttu. Futbolcular, tezahüratın ardından başkan Yıldırım'ın önünde eğilerek saygı belirtti.

Protokol tribününde eşiyle beraber bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım, futbolcuların bu jestine alkışlarla karşılık verdi.

Aziz Yıldırım cezası dolmadan tribünde maç izledi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 13 Şubat 2014'te Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun verdiği 90 günlük hak mahrumiyeti cezasının süresi dolmadığı halde karşılaşmayı statta izledi.

Yıldırım'ın, cezasını doldurmadan karşılaşmayı statta izlediği için kuruldan tekrar ceza alması bekleniyor.