ESKİŞEHİR - Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, takım olarak önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında temsil etmek ve Türkiye kupasında da final oynamak istediklerini belirterek, "Şu anda çok önemli iki hedefin içerisindeyiz. Bir tarafta Türkiye kupası diğer tarafta lig. Enerjimi ve konsantrasyonumu da tam anlamıyla Eskişehirspor'un başarısı için harcamak istiyorum" dedi.

Sağlam, Eskişehir Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Sezona başlarken Eskişehirspor olarak gücümüz, kadro kalitemiz ve potansiyelimiz doğrultusunda şöyle bir hedef belirledik. Önümüzdeki sezon Türk futbolunu Avrupa kupalarında temsil edebilmek ve diğer bir kulvar olan Türkiye kupasında final oynamak ve kupayı kazanmak" diye konuştu. 

Lig'de şu anda 6'ncı sırada olduklarını ifade eden Sağlam, şunları kaydetti: 

"Önümüzdeki sezon Fenerbahçe'nin de Avrupa kupalarında oynayamayacak olmasını da gözönünde bulundurursak belki 6'ncılığın bile Avrupa kupalarına katılabilecek bir netice olduğunu düşünebiliriz. Şöyle bir fikstür dezavantajımız var. İkinci yarı dört karşılaşma oynadık. Bu dört maçın üçünü, ligin ilk dört içerisindeki takımlarla oynadık. Sezona başlarken de bunu yaşadık. Hem ligde hem kupada yaşamış olduğumuz olumsuzluklara rağmen iki kulvarda da çok rahatlıkla, halen sezon başı belirlediğimiz hedeflerin içindeyiz diyebiliriz. Bu da bizim geldiğimiz nokta itibariyle başarılı olduğumuzu ortaya koyar."

"Çok basit hatalarla yediğimiz goller, değerlendiremediğimiz pozisyonlar, farklı sebeplerden dolayı alabileceğimiz maçları alamadığımız günleri de yaşadık" diyen Sağlam, şöyle konuştu: 

"Bu hesabı biz yaparken, bizim dışımızdaki 17 takımda aynı hesabı mutlaka yapıyordur. Bundan sonra yaptığımız hataları yapmayıp, hataları daha aza indirgemeye çalışacağız. Hataların telafisinin çok zor olduğu haftalara giriyoruz. Ligin sonuna yaklaştıkça hatalarınızı telafi etmek gibi şahsınızda ortadan kalkıyor. Maç sayısı azaldıkça bu şansınızda azalıyor. Bu yüzden daha dikkatli olmak lazım. Geçmişten ders alıp şu üç aylık dönemde, bu dersler doğrultusunda daha iyisini yapmaya çalışacağız."

"Bu maçı önemsiyoruz"

Ligde ve kupada Antalyaspor ile karşılaşacaklarını dile getiren Sağlam, şöyle devam etti: 

"Antalyaspor kadro kalitesi itibariyle ligde bulunduğu durumu hak etmeyen bir pozisyonda. Ama onlarda bizim gibi şanssızlıklar yaşadı. Bu hafta çok iyi bir rakibe karşı mücadele vereceğiz. Biz şu anda 6'ncı sıradayız ama ilk 3 takımla aramızdaki puan farkı biraz açıldı gibi görünüyor. Bu puan farkının kapanabileceğini düşünüyorum. Bu farkın açılmaması için de bu haftaki Antalyaspor ve daha sonraki Kasımpaşa sonrada Beşiktaş maçlarını da iyi değerlendirmemiz gerekecek. Bu yüzden belkide Antalyaspor karşılaşması bu doğrultuda bizim için yön belirleyici bir karşılaşma olacak. Bu fark açılacak mı yoksa biz üst gruba tutunan bir takım mı olacağız, hedefimiz ligin üst sıraları mı olacak? Antalyaspor maçında bu kararı hep beraber oyuncularımızla vereceğiz. O yüzden bu maçı çok önemsiyoruz." 

"Eskişehirspor taraftarı her yönüyle tüm ülkeye örnek olsun"

Sağlam, taraftar desteğinin takımın başarısında çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Taraftarımız sorumluluk aldığı zaman, kendini takımla beraber hissedip takıma ciddi anlamda destek verdiği zaman, takımın performansının ne derece arttığını her beraber gördük. Oyuncularımızında motivasyonu artıyor. Bunun dışında bazı olaylarla karşılaştığımız zamanda tam tersi bir durum ortaya çıkıyor. Sezon ilerledikçe, maçlar oynandıkça gündemde olan en önemli konulardan bir tanesi, birçok takım seyircisiz oynama cezasıyla karşı karşıya kalması. Bu konuda riskli takımlardan biri de biziz. Bundan sonraki haftalarda alınacak her puanın bizi hedefimize yaklaştıracağını, çeşitli sebeplerden dolayı kaybedeceğimiz her puanın hedefimizden uzaklaştıracağını düşünürsek, taraftarımızın bundan sonraki karşılaşmalarda daha fazla sorumluluk alması gerekir" ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor taraftarının her yönüyle tüm ülkeye örnek olmasını istediğini dile getiren Sağlam, "Yaptığı şovlarla, görsel etkinliklerle, takımını çok düzgün ve doğru desteklemesiyle, küfürden uzak, şiddetten uzak durmasıyla tüm ülkeye örnek olmasını istiyoruz. Sınırda bir takım olarak kötü sözden, küfürden ve şiddetten uzak bir anlayışla bundan sonraki dönemde, bundan öncekinden daha iyi bir şekilde yanımızda olmalarını istiyoruz. Onların varlığı bizim için çok önemli" diye konuştu.

Eskişehirspor'un hedefleri

Sağlam, bir gazetecinin "Eskişehirspor'dan ayrılacağınız ile ilgili haberler var?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Benim Eskişehirspor ile 2 yıllık mukavelem var. Şu anda çok önemli iki hedefin içerisindeyiz. Bir tarafta Türkiye kupası diğer tarafta lig. Enerjimi ve konsantrasyonumu da tam anlamıyla Eskişehirspor'un başarısı için harcamak istiyorum. Bu türlü, bizi olaydan uzaklaştıracak, konsantrasyonumuzu bozacak şeylerle bugüne kadar şükürler olsun uğraşmadık, teklifler gelmesine rağmen. Bundan sonrada uğraşmayacağım. Benim şu anda yapmam gereken bir iş var. O da takımıma konsantre olup, işimi sahiplenip, Eskişehispor'u hedeflerine nasıl ulaştırırım bunun mücadelesini vermek. Başka bir şeyle şu anda ilgilenmiyorum."