İSTANBUL  - Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin (NBA) efsaneleri arasında yer alan ve Miami Heat formasıyla 2007 yılında sporu bırakan Gary Payton, NBA'de forma giyen Türk oyuncuları değerlendirirken, Ömer Aşık'ın en potansiyelli isim olduğunu söyledi.

NBA'de şampiyonluk yaşayan, 9 kez All-Star'a seçilen ve ABD Milli Takımı formasıyla olimpiyatlarda 2 kez altın madalya kazanan Gary Payton,  Avea NBA Basketbol Kampı organizasyonunda genç sporcularla deneyimlerini paylaşmak üzere bulunduğu İstanbul'da, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

NBA'de forma giyen Türk sporcularla ilgili görüşlerini aktaran Payton, Houston Rockets forması giyen Ömer Aşık'ı ön plana çıkararak, "Ömer Aşık, NBA'de kısa vadede süper star potansiyeline sahip en belirgin Türk oyuncu" dedi.

Ömer Aşık'ın özellikle geçen sezon harika bir çıkış yakaladığını aktaran efsane basketbolcu, "Birçok maçta 'double-double' yaparak gündeme geldi. Bu sene biraz Dwight Howard'ın gölgesinde kaldı. Takımı Houston Rockets onun bu değerini bildiği için takas etmek istemiyor. Ancak Ömer'in kendisini ispatlayacağı, kendi pozisyonunda birinci adam olacağı bir takıma acilen gitmesi lazım. Bir yıldız olarak kariyerini devam ettirebilmesi için bunu yapması lazım" diye konuştu.