SAKARYA 

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, birkaç sezon daha yarıştıktan sonra tecrübesini genç yetenek Toprak Razgatlıoğlu ve diğer gençlere aktaracağını belirtti.

Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yandan çocukların eğitimiyle ilgilendiğini bir yandan da 2016 sezonuna hazırlandığını söyledi.

2016 sezonunun ilk antrenmanlarına gelecek haftalarda başlayacağını vurgulayan Sofuoğlu, "2015 sezonunu kapattığımız motosikleti bazı değişiklikler yapıp 2016'ya hazırlayacağız. Dünya şampiyonu olarak sezona başlamak büyük avantaj ve moral. Son Katar'daki yarışımızda çok başarılıydık ve sezonu podyumda kapattık" diye konuştu.

Başarının verdiği moral ve motivasyonla 2016'ya iyi bir başlangıç yapacağını belirten Sofuoğlu, önündeki ilk hedefin 2016 yılını başarıyla kapatarak şampiyonluğa ulaşabilmek olduğunu ifade etti.

Sofuoğlu, birkaç yıl daha yarıştıktan sonra yarışları bırakabileceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Önümde birkaç tane şampiyonluk kaldı. Ondan sonra sporu bırakıp yaşamış olduğum yılların tecrübesini Toprak'ta ve yetiştirdiğim diğer çocuklarda kullanmak istiyorum. Onlar ne zaman dünya şampiyonasına hazır olurlar, dünya şampiyonasında şampiyonluğa ulaşırlar, ondan sonra ben onların yanında abileri olarak devam etmek niyetindeyim. Önümde 2 ya da 3 yıl var gözüyle bakıyorum. Şu an en hazırda Toprak duruyor. Toprak dünya şampiyonluğuna ulaştığı zaman ben artık onun yanında abisi olarak bu spora devam edeceğim. Rabbime şükürler olsun bu sezon Türk bayrağını en üst seviyeye çıkarttık. İnşallah birkaç sezon daha aynı seviyede taşırım."

Toprak Razgatlıoğlu ile yakından ilgilendiğini ve onun dünya şampiyonasına tam olarak hazırlanması için birkaç yıla ihtiyacının olduğunu dile getiren Sofuoğlu, Razgatlıoğlu hazır olduğu zaman kendisinin sporu bırakacağını kaydetti.

Razgatlıoğlu'ndan sonra çok yeteneklli çocukların da olduğunun altını çizen Sofuoğlu, bu şekilde Türk Bayrağını en üst seviyede tutmaya çalışacaklarını aktardı.