İSTANBUL

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanşında Beşiktaş'ı 60-58 yenen İstanbul Üniversitesi BGD yarı finale yükseldi.

Kendi sahasındaki ilk maçı da 72-68 kazanan İstanbul Üniversitesi BGD adını yarı finale yazdırırken, iki Türk ekibinin Avrupa mücadelesinde siyah-beyazlı takım kupaya veda etti.

Karşılaşmanın ilk 2 dakikasını 4-0 önde geçen Beşiktaş karşısında çabuk toparlanan İstanbul Üniversitesi BGD, özellikle Johnson'la bulduğu sayılarla oyunu dengeledi. Periyodun son bölümünde hücumda Nacickaite'yle de etkili olan konuk ekip, ilk periyodu 20-13 önde tamamladı.

Dış atışlarda yüksek bir yüzdeyle oynayan İstanbul Üniversitesi BGD, ikinci periyodun başında Şaziye İvegin'in üç sayılık basketleriyle 13. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: (15-26). Siyah-beyazlıların farkı azaltmasına izin vermeyen ve 18. dakika içinde farkı 14 sayıya kadar (21-35) yükselten konuk ekip, son bölümde Hooper'la sayılar bulan Beşiktaş karşısında soyunma odasına da 37-26 önde girdi. 

Üçüncü periyodun başında iki takım da skor üretmekte zorlanırken, ilerleyen bölümlerde Morrison ve Kulichova'yla sayılar bulan Beşiktaş, 26. dakika içinde farkı 7 sayıya kadar (32-39) indirdi. Şaziye İvegin'in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketlerle farkın daha da azalmasına izin vermeyen İstanbul Üniversitesi BGD, dördüncü periyodu da 47-40 önde geçti.

Son periyoda isabetli üç sayılık atışlarla başlayan Beşiktaş, Hooper'ın sayılarıyla bitime 7 dakika 33 saniye kala skoru 49-49'a getirdi. Bu bölümden sonra özellikle pota altından Paris'le etkili olan konuk ekip, 36. dakikada farkı 7 sayıya kadar (51-58) çıkardı. Ancak aradaki farkı bir kez daha kapatan Beşiktaş, bitime 1 dakika 13 saniye kala Eldebrink'in sayılarıyla skoru 58-58'e getirdi. Son bölümde dış atışlardan sonuç alamayan Beşiktaş karşısında faul çizgisinden Nevin Vatansever'le skor üreten İstanbul Üniversitesi BGD, sahadan 60-58 galip ayrıldı.

Salon: Beşiktaş İntegral Arena

Hakemler: Petr Hrusa (Çek Cumhuriyeti), Ivan Milicevic (Bosna Hersek), Petar Denkovski (Makedonya)

Beşiktaş: Tuğba Taşçı 9, Eldebrink 7, Yasemin Dalgalar 5, Hooper 13, Kulichova 12, Morrison 9, Emel Güler, Esra Atacan 3 

İstanbul Üniversitesi BGD: Jelavic 3, Johnson 14, Nacickaite 12, Paris 10, Nevin Vatansever 9, Özge Yavaş, Şaziye İvegin 12, Spanou

1. Periyot: 13-20

Devre: 26-37

3. Periyot: 40-47

İstanbul Üniversitesi BGD'nin Avrupa istikrarı

İstanbul Üniversitesi BGD, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Beşiktaş'ı 60-58 yenerek kupada üst üste ikinci kez yarı finale yükseldi.

Kupada çeyrek final ilk maçında 72-68 yendiği rakibini Beşiktaş İntegral Arena'da oynanan rövanş mücadelesinde de 60-58 mağlup eden İstanbul Üniversitesi BGD, siyah-beyazlıları kupanın dışına iterek adını yarı finale yazdırdı.

Geçen yıl da yarı final oynayan İstanbul Üniversitesi BGD, böylece kupada istikrarlı bir performans ortaya koydu.

İstanbul ekibi, Rusya'nın Dinamo Kursk takımına karşı geçen sezon yarı finalin ilk maçında evinde 86-70 yenildiği rakibini, deplasmandaki rövanşta 62-57 yenmesine rağmen kupaya veda etmişti.

Grup maçlarında 4 galibiyet, 2 yenilgi

Bu sezon Avrupa macerasına B Grubu'nda oynadığı ve 66-47 kazandığı Tsmoki maçıyla başlayan İstanbul Üniversitesi BGD, ikinci maçında Chevakata'ya 61-59 yenildi.

Üçüncü maçında da Utena'ya 72-70 kaybeden İstanbul Üniversitesi BGD, daha sonra grupta oynadığı maçlarda sırasıyla Tsmoki'yi 95-45, Chevakata'yı 77-69 ve Utena'yı 72-49 mağlup etti.

Grubunu 4 galibiyet ve 2 yenilgiyle tamamlayan İstanbul Üniversitesi BGD, grup ikincisi olarak kupada 8'li finale yükseldi.

8'li finalinde Rusya'nın Sparta&K Moskova Region takımıyla eşleşen İstanbul Üniversitesi BGD, ilk maçta deplasmanda 71-69 yenildiği rakibini rövanş mücadelesinde 68-62 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Yarı finalde Castors Braine ile eşleşti

İstanbul Üniversitesi BGD, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı finalinde Belçika'nın Castors Braine takımıyla eşleşti.

Çeyrek finalde Beşiktaş'ı eleyerek yarı finale çıkan İstanbul Üniversitesi BGD, Mersin Büyükşehir Belediyespor'u eleyen Belçika temsilcisine rakip oldu.

İstanbul ekibi yarı finalde ilk maçını 26 Şubat Perşembe günü İstanbul'da, rövanşı ise 5 Mart Perşembe günü Belçika'da oynayacak.