ANKARA

Bağcılar Spor Kompleksi'nde 3 gün sürecek turnuvaya, 85 ülkeden yaklaşık 600 sporcu katılacak. Türkiye, erkekler serbest stilde 1, grekoromen stilde 5, kadınlarda ise 2 sporcu ile kota mücadelesi verecek.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Rio için 10 kota aldıklarını hatırlatarak, "Güreşte, 6 grekoromen, 6 erkekler serbest ve 6 kadınlar serbest stilde olmak üzere toplam 18 sıklet var. Biz bugüne kadar grekoromende 1, erkekler serbestte 5, bayanlar serbestte ise 4 olmak üzere 10 kota aldık. Turnuvada 8 sıklette daha kota alarak, Rio'ya 18 sıklette tam kadroyla gitmek istiyoruz." dedi.

Turnuvanın ilk gününde grekoromen, ikinci gününde kadınlar serbest, son gün ise erkekler serbest stil müsabakaları yapılacak. Müsabakalarda finale yükselen sporcular olimpiyatlara katılma hakkı elde edecek.

Güreş Milli Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyatları'na tam kadro gidebilmesi için grekoromende 5, erkekler serbest stilde 1 ve kadınlar serbest stilde 2 kota daha alması gerekiyor.