HABER: BÜLENT KURUHÜSEYİNO

Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu, geçen sezon içerisinde yaşadığı mali zorluklar nedeniyle birçok oyuncusunu kaybeden Galatasaray’ın bu şartlarda Avrupa Ligi’nde oynamasına izin vermeyeceklerini açıklayarak Galatasaray basketbol takımı bu sezon Eurolegue’e  alınmamıştı. Buna karşın Kasım 2015'te yaptığı açıklamada "Bizi Euroleague'e almıyorlarsa Eurocup'u alıp doğrudan Euroleague'e katılırız. Bakalım onu nasıl engelleyecekler" sözleriyle kupaya olan inancını ortaya koyan başantrenör Ergin Ataman, dediğini yaptı ve tarihi başarıya imza atarak Avrupa Fatihi olduklarını kanıtladı. Ergin Ataman 2 kasım 2015’te verdiği demeçte Abdi İpekçi’deki atmosfer dururken 300-500 kişiye oynayan takımların Euroleague’de oynaması Euroleague’in ayıbıdır. EuroCup’ı alıp doğrudan Euroleague’de oynayacağız. Bakalım onu nasıl engelleyecekler demişti. 

Bu sözünü gerçekleştirmek adına dün gece Galatasaray Odeabank Eurocup final serisi rövanş maçında deplasmanda 66-62 yenildiği Strasbourg ile karşılaştı. Büyük heyecan içerisinde geçen maçın ilk yarısını 43-35 önde bitiren Galatasaray Odeabank karşılaşmayı    78-67 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Maçın en iyi oyuncusu seçilen Stephane Lasme, "Bugün kupayı kazanmış olmak her şeyden önemli. Bunu yaparken de çok zor bir maçı geride bıraktık. Bu başarıda, basketbol şubesi organizasyonu içinde yer alan herkesin emeği var. Burada, 25 milyon taraftarımızın önünde şampiyonlukla yer almak çok güzel." diye konuştu.

Baş antrenör Ergin Ataman bu zafere başından beri gerek kendisinin ve oyuncularının  gerekse camianın inandıklarını belirterek  soyunma odasında oyuncularına yaptığı şampiyonluk konuşmasında ise "Basketbolda bu kulübe ilk kupayı getiren sizlersiniz. Bundan sonra daha büyük işler yapacağız. Bu kupa ve sizler kulüp tarihine geçeceksiniz. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

2002 senesinde Montepaschi Siena ile FIBA Sporta kupasını kazanan Ergin Ataman 2012 senesinde Beşiktaş Milangaz takımı ile de  FIBA Euro Challenge  kupasını kazanmıştır. Galatasaray Odeabank ile kazandığı EuroCup kupası ile Avrupa’da üçüncü kez kupa kazanarak kariyerinde önemli bir başarıya imza atmış oldu.