PARİS

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) heyecanı, başkent Paris'te oynanan Fransa-Romanya karşılaşmasıyla başladı.

Açılış maçının oynandığı Stade de France önünde saatler öncesinde toplanan taraftarlar uzun kuyruklar oluşturdu.
Taraftarlar, Fransa'da çalışma yasa tasarısına karşı yapılan grevlerin demir yolu ulaşımını etkileyeceği endişesiyle erken saatlerde stada gelmek için yola çıktı. Ancak stada ulaşımı sağlayan banliyö trenlerinde ve metroda önemli bir aksama yaşanmadı.
Öte yandan EURO 2016'nın resmi sponsoru Türk Hava Yolları, Stade de France girişinde taraftarlar için stant kurdu.
Karşılaşma öncesinde gösteriler yapıldı

15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) açılışı, Fransa ile Romanya arasında Stade de France'taki ilk maç öncesinde yapıldı.

Fransa'nın 80 bin 338 seyirci kapasitesiyle en büyük stadı olan Stade de France'ta yaklaşık 15 dakika süren gösteride, üzerinde yeşil, beyaz, gri desenler bulunan ve zemini kaplayan bir örtünün üzerinde çeşitli figürler sergilendi.

Gösteri sırasında, sahanın ortasında üzerinde EURO 2016 logosu bulunan ve yan cephelerinde atlıkarınca resimleri yer alan altıgen şeklindeki kutudan, EURO 2016'nın resmi şarkısını besteleyen DJ David Guetta çıkarak müzik çaldı.

Gösteride 150'den fazla dansçı müzik eşliğinde dans ederek çeşitli figürler oluşturdu. Bu sırada sahanın kenarlarına da ışıklarla yansıtmalar yapıldı.

Stadın bir tribününde Eyfel Kulesi figürü açılırken, turnuvaya katılan ülkelerin bayrakları da tribünlerdeki seyircilerin ellerindeki renkli kağıtlarla oluşturuldu.
 

Ev sahibi Fransa, EURO 2016 ’nın ilk maçında A Grubu’ndaki rakiplerinden Romanya'yı 2-1 mağlup etti. Stade de France’daki karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken Fransa'ya ikinci yarıda attığı gollerle galibiyeti getiren golleri 57. dakikada Giroud ve 89. dakikada Payet kaydetti. Romanya'nın tek sayısı ise 65. dakikada Stancu'dan geldi.

AA