İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın son maçında Kasımpaşa deplasmanına konuk olan Trabzonspor istediği oyunu sahaya yansıtamadı.

Maçın 18. dakikasında Kasımpaşa Kerem Şeras'ın şık golüyle 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın 24. dakikasında ise bordo-mavili ekip, Henrique'nin golüyle skoru 1-1 yaptı.

Mücadelenin 40. dakikasında Kasımpaşa bir kez daha önce geçti. Castro'nun yaklaşık 35 metreden yaptığı sert vuruşta kaleci Onur topu son anda güçlükle kornere tokatladı. Sol köşeden Scarione'nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte yaşanan karambolde topu önünde bulan Adem Büyük, açısı dar olmasına rağmen düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi: 2-1

Kalan dakikalarda iki takım adına da önemli bir pozisyon olmadı ve ilk 45 dakika Kasımpaşa'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Etkili oyununu ikinci yarıya da taşıyan ev sahibi takım 61. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Trabzonspor yarı alanında meşin yuvalakla buluşan Scarione, pasını ceza alanındaki Sanharib Büyüksal'a aktardıktan sonra koşusuna devam etti. Takım arkadaşının hareketlendiğini gören Sanharib, topukla meşin yuvarlağı Scarione'nin önüne bıraktı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Arjantinli oyuncu, plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-1

Oyundan kopmayan konuk ekip, 68. dakikada Olcan Adın'ın frikikten attığı güzel golle farkı 1'e indirdi.

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Aykut Demir, 76. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Mücadelenin kalan dakikalarında iki takım adına da önemli bir pozisyon olmadı ve Kasımpaşa maçı 3-2 kazandı.

Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-2 kaybederek, galibiyet hasretini 3 maça çıkardı.

Bordo-mavililer ligde 5 maç sonra kalesinde gol görürken, İstanbul takımlarına karşı ligde deplasmanda oynadığı üst üste 11. maçta da galip gelemedi.

Kasımpaşa ise Trabzonspor'u yenerek haftayı lider Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde, ikinci sırada tamamladı.

"Kazandığımız için çok mutluyuz"

Kasımpaşa'nın teknik direktörü Shota Arveladze, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, çok güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Arveladze, "Güzel bir maçtı. İki takım da kazanmak için sahaya çıktı. Seyirci için çok güzel bir maç oldu ama biz hocalar için çok zordu. Taraftarlara güzel bir pazartesi akşamı yaşattık. Hafta içi çalıştıklarımızın yüzde 99'unu yaptık. Kazandığımız için çok mutluyuz. Henüz 9 maç oynadık. Daha hiçbir şey yapmadık. İnşallah devamı gelecek" dedi.

"Onurlu bir mücadeleydi"


Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da 3-2 kaybettikleri Kasımpaşa maçında onurlu bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi.

Akçay, iki takım açısından önemli bir müsabaka olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Deplasmanda olmamıza rağmen ikinci yarıdaki oyundan memnunum. Bu oyuncular 3 günde bir müsabaka oynuyor. Bunun arkasına sığınmak doğru değil ama bir konsantrasyon eksikliği yaşadığımızı söyleyebilirim. Önümüzdeki müsabaka bu maçın telafisini yapacağımız bir karşılaşma olur. Onurlu bir mücadeleydi. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık."