MALATYA

Spor Toto Süper Lig'in bir dönem güçlü ekiplerinden olan ve şu an amatör ligde mücadele eden Malatyaspor'a, Çek futbolcu Jiri Masek'e olan borçları nedeniyle Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Disiplin Komitesi tarafından 4 dönem transfer yasağı getirildiği bildirildi.

Malatyaspor Kulübü Başkanı Bülent Kapkıner, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir dönem takımlarında forma giyen Çek futbolcu Jiri Masek'e olan borçları nedeniyle futbolcunun FIFA nezdinde başlattığı takip nedeniyle kulüplerine ceza gelmeye devam ettiğini anlatarak, sadece filiz lisans çıkarma yetkileri bulunduğunu söyledi. 

FIFA'dan kulüplerine bu kadar çok ceza gelmesini tuhaf bulduklarını ifade eden Kapkıner, ''Bu transfer yasağı bizi fazla etkilemez. Hazırda oyuncularımız var ama bu ne zamana kadar sürecek? Bundan kim nemalanıyor? Kim Malatyaspor'un bu kadar kötü duruma düşmesi için uğraşıyor, bunu da çözebilmiş değiliz'' diye konuştu.

Malatyaspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) olan 11 milyon liralık borcu nedeniyle lisan engeli bulunduğunu vurgulayan Kapkıner, Jiri Masek'e de 59 bin avro borçları olduğunu belirterek, ''Borcumuz var ama bu borç ödense de bitmeyecek. Zaten Malatyaspor'un profesyonel ligde transfer yasağı var'' dedi.