ANKARA

2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı, Arjantin'in River Plate takımını 3-0 yenen İspanyol kulübü Barcelona kazandı.

Altı futbol konfederasyonuna bağlı şampiyonlar liglerinin kazananlarıyla ev sahibi Japonya'dan bir kulübün katıldığı turnuvanın final maçı, Yokohama kentiyle aynı adı taşıyan statta yapıldı.

Finalde, kupayı daha önce 2 kez müzesine götüren UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile ilk kez final oynayan Libertadores Kupası şampiyonu River Plate karşılaştı.

Messi'nin 36. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde giden Barcelona, Suarez'in 49 ve 68. dakikadaki golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Katalan ekibi böylece 2009 ve 2011'den sonra kupayı 3. kez kazandı. Maç öncesi Brezilya ekibi Corinthians'la (2000, 2012) beraber ikişer şampiyonluğu bulunan Barcelona, kupayı 3 kez kazanan ilk kulüp oldu.

3'üncülük maçını Sanfrecce Hiroshima kazandı

Seyircisi önünde oynayan Sanfrecce Hiroshima ise 4. dakikada geriye düştüğü mücadelede, teknik direktörlüğünü Brezilyalı Luiz Felipe Scolari'nin yaptığı Çin temsilcisi Guangzhou Evergrande'yi 2-1 yenerek turnuvada 3'üncülüğü elde etti.

Sanfrecce Hiroshima'nın oyuna 58. dakikada giren Brezilyalı forvet oyuncusu Douglas, 70 ve 83. dakikada attığı gollerle maçın kahramanı oldu.