ANKARA - Formula 1 takımlarından Ferrari'de Marco Mattiacci'nin yerine takım patronluğuna Maurizio Arrivabene getirildi.

Ferrari takımından yapılan açıklamada, nisan ayından bu yana takım patronluğunu yürüten Mattiacci'nin yerine son olarak uluslararası bir tütün şirketinde görev yapan Arrivabene'nin getirildiği duyuruldu.

Mattiacci yönetimindeki Ferrari, 2014'te uzun yıllar sonra bir sezonu yarış galibiyeti kazanamadan tamamladı. Ferrari bu sezon yalnızca Fernando Alonso'nun Çin ve Macaristan'daki yarışlarda elde ettiği derecelerle podyumda yer aldı.

Diğer yandan Arrivabene, Stefano Domenicali ve Marco Mattiacci'nin ardından Ferrari'de 2014 yılı içinde görev yapacak üçüncü takım patronu oldu. Jean Todt'un ayrılmasının ardından 2008 yılında göreve başlayan Domenicali, nisan ayında yerini Marco Mattiacci'ye bırakmıştı. Ferrari, bu yıl Mattiacci'nin yedi aylık görev süresinde yarış kazanamayarak takım tarihinin en kötü sezonlarından birine imza attı.

İtalyan takımında eylül ayında da Luca di Montezemolo'nun yerine başkanlık görevini Sergio Marchionne üstlenmişti. Ayrıca yeni sezon için İspanyol Fernando Alonso'nun yerine sürücü koltuğuna Alman Sebastian Vettel oturmuştu.