İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında 8 Mayıs Pazar günü Galatasaray ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek derbi karşılaşmasında, kaleci performansları belirleyici olacak.

Son yılların en başarılı takımı olmasına karşın bu sezon lige erken havlu atan Galatasaray'ın düşüşü, kaleci Fernando Muslera'nın istatistiklerine de yansımış durumda.

Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon ligde oynadığı 31 maçın 30'unda kaleyi koruyan isim olan ve bu müsabakaların tamamında 90 dakika sahada kalarak, 2 bin 700 dakika süre alan Muslera, yalnızca belindeki sakatlığı nedeniyle 24. haftadaki Medipol Başakşehir maçını kaçırdı.

Görev yaptığı 30 karşılaşmada kalesinde 44 gole engel olamayan Uruguaylı file bekçisi, sadece 6 müsabakayı gol yemeden kapatabildi.

Galatasaray'da takım savunmasının en fazla eleştirildiği dönemde Muslera'nın 30 maçta 44 gol yiyerek elde ettiği 1,46'lık maç başı ortalaması, Galatasaray kariyerindeki en yüksek oran olarak da dikkati çekiyor.

Öte yandan, geride kalan 31 haftada 47 gol yiyen Galatasaray, derbi öncesi Bursaspor deplasmanında tarihinin bir lig sezonunda en fazla gol yeme rekorunu da egale etmişti. Sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş maçında kalesinde gol görmesi halinde, 2003-2004 sezonundaki 47 gollük rekoru da kıracak.

Tolga Zengin'in performansı inişli çıkışlı

Süper Lig'de şampiyonluğun en ciddi adayı olan ve Galatasaray'a karşı bu hedefi yolunda en kritik maçına çıkacak Beşiktaş'ta kaleci Tolga Zengin'in performansı merakla bekleniyor.

Tolga Zengin, sezon içinde inişli çıkışlı bir performans grafiği ortaya koysa da Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışına katkı sağlamayı bildi.

Siyah-beyazlı ekibin bu sezon ligde çıktığı 31 maçın 28'inde kaleyi koruyan isim olan Tolga, bu karşılaşmalarda 29 gol yedi. Maç başına 1,03 gol yeme ortalamasıyla mücadele eden tecrübeli file bekçisi, 11 karşılaşmayı kalesinde gol görmeden tamamladı.