İSTANBUL

Ünal Aysal, İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından Levent Büyükdere Plaza'daki Türkiye Sigorta Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen Araştırma ve Tez Değerlendirme Yarışmaları Ödül Töreni ile ''Spor Yönetiminin Sorunları'' konulu konferans öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, kulübün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nde yayımlanan ''Ara transfer döneminde takımımıza önemli takviyeler yaptık, bunlarla gurur duyduk, her Fenerbahçeli de bu transferlerle gurur duymalıdır. Tüm Fenerbahçeliler bilmelidir ki, bu transferler, son kuruşuna kadar vergilendirilmiş olup; hiçbir şekilde manipülasyonla elde edilen gelirlere dayandırılmamış; Fenerbahçelinin alın teriyle gerçekleştirilmiştir'' şeklindeki sözleriyle Galatasaray'a göndermede bulunduğuna dair değerlendirilmelerin sorulması üzerine, Başkan Aysal şunları kaydetti:
''Büyük kulüpleri karşı karşıya getirecek bu tip söz ve söylemlerden hepimizin kendimizi soyutlaması lazım. Bunlar hem mesnetsiz, hem gereksiz söylemler. Buna benim verebilecek bir cevabım yok, çünkü zaten bunun arkasında bir gerçek yatmıyor.''

Drogba değerlendirmesi

Ünal Aysal, yeni transferi Didier Drogba ve Wesley Sneijder'e yönelik eleştirileri anlamsız bulduğunu ifade etti.

Sneijder'in yaşı itibariyle en olgun dönemini geçirdiğini dile getiren Aysal, ''Sneijder mesleğinin en doruk noktasındaki bir oyuncudur. Herhalde buna kimsenin de söyleyebilecek bir şeyi yoktur. Drogba da tecrübesi, kapasitesi ve fizik gücüyle Türkiye liginde değil, hala bugün dönüp İngiltere liginde çok rahat oynayacak bir oyuncu'' diye konuştu.
Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, transferleri teknik direktör Fatih Terim ile mutabakat içinde yaptıklarını vurguladı.