ANKARA - Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık,  yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Dünya Snowboard Şampiyonası'nın evsahipliğini bir çok adayın içerisinden kazandığını belirterek, 1-10 Mart tarihlerinde Erzurum'un farklı ülkelerden bir çok sporcu ve teknik adamı ağırlayacağını söyledi.

Uluslararası Kayak Federasyonu'nun (FIS) Türkiye'ye bu şampiyonayı spor organizasyonlarında gösterdiği başarıdan dolayı verdiğini ifade eden Ayık, ''FIS'in bizden maddi güvence istemesi gibi bir durum söz konusu değil. Bu organizasyonla ilgili ne bizim ne de FIS'in bir endişesi yok'' diye konuştu.

Ayık, FIS ile sürekli temas halinde olduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
''2013 yılında yeni bir bütçeye sahip olacağız. Dolayısıyla hiçbir sıkıntımız olmayacak. Mart ayı da Erzurum için kar açısından en uygun zaman. En iyi şekilde bu dünya şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Geçen yıl Dünya Gençler Kuzey Disiplin Şampiyonası'nı yaptığımızda FIS, resmi sitesinde 'olimpiyat gibi şampiyona başlığını' atmıştı. İnşallah bu sene de aynı başlığı attıracağız. Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası, Erzurum'da gerçekleşecektir. Kimsenin şüphesi olmasın.''

Ayık, ''Şampiyonanın davetiyesini hem FIS'e hem de ülkelere 12 Kasım Pazartesi günü İngilizce olarak gönderdik. Bazı ülkelerden geri dönüşler bile oldu. Hatta ön başvurular bile başladı'' ifadesini kullandı.