ANTALYA - Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, altyapıdaki profesyonel futbolcular ve ikinci lige kiralık olarak verdikleri dahil 49 futbolcuları olduğunu belirterek, "Yaptığımız liste doğrultusunda, 49 kişiden çekirdek olarak 19 kişinin kalmasını istiyoruz." dedi.

Gencer, gazetecilere yaptığı açıklamada, hafta sonu Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda oynayacaklarını hatırlatarak, ligden düşen rakiplerinin futbolcularının kendilerini göstermek isteyeceği bir maç olacağını söyledi.

Bu nedenle karşılaşmanın motivasyonunun Torku Konyaspor maçından farklı olmaması gerektiğini dile getiren Gencer, "Galibiyet almak için her türlü mücadelenin verilmesi gerekiyor. Deplasmanda uzun zamandır galibiyet alamamamızın en azından bu maçta kırılacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Tüm futbolcuların bonservisleri belirlendi
Gencer, daha önce ligdeki Galatasaray maçından sonra takım içinde ciddi bir çalışma yapacaklarını açıkladığını anımsatarak, transfer komitesi olarak bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Altyapıdaki profesyonel futbolcular ve ikinci lige kiralık olarak verdikleri dahil 49 futbolcuları olduğuna değinen Gencer, şöyle konuştu:

"Takımdan 'gidecek kalacak' diye transfer komitesinin öngörüsü olarak bir liste yaptık. Yaptığımız liste doğrultusunda, 49 kişiden çekirdek olarak 19 kişinin kalmasını istiyoruz. Onların dışındakileri ise satmayı düşündüklerimiz ve kiraya verip daha gelişmesini beklediğimiz sporcular diye kategorilere ayırdık. Kalmasını istediğimiz sporcular dahil hepsinin bonservis bedelini ortaya koyduk. Elimizde kalmasını istediğimiz sporcuya çok büyük bir teklif gelir, geldiği zaman da futbolcu da gitmek isterse getirmesi gerekli rakam için de bir çalışma yaptık. Listeyle ilgili teknik ekiple de oturup, onların da görüşlerini alacağız. Onların da belki 49 kişilik listede dışarıda kalmasını istediklerimizden, içeride kalmasını istedikleri olacak. Orada Eto'o'ya da bir rakam koyduk, herkese bir rakam koyduk. Gitmek isterlerse, bu şehirden memnun değillerse veya daha büyük teklifler varsa diye düşündük."

"Diego transferini internetten okudum"
Gencer, dış transferde üç dört noktaya transfer yapmayı düşündüklerini ifade ederek, bunlarla ilgili de çalışmaları olduğunu anlattı.

Gencer, Fenerbahçeli Diego Ribas'ın Antalyaspor'a transferi ile ilgili çıkan haberlerle ilgili soru üzerine, "Diego Ribas ile ilgili bana telefonlar geldi. Gerçekten olayı bana telefon açan kişilerden duydum. Ondan sonra malum gazetenin internet sitesine baktım, orada okudum. Ben dahi şaşırdım." dedi.

Gencer, Galatasarayla yaptıkları transfer görüşmeleri ile ilgili "Biz onlardan serbest kalacak, bırakacakları oyuncuları sorduk. Onlar da 'Şu futbolcuları serbest bırakacağız' diye söylediler. Onların da bizim takımda düşündüğü futbolcu olduğunu biliyorum. Sezon sonu sözleşmesi bitecek bir oyuncumuzla görüşebileceklerini söyledim." diye konuştu.