İSTANBUL

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, "Ben, 'Federasyon şu ya da bu takımı tutuyor' demeyeceğim. TFF’nin Türk sporuna hizmet etmek için kurulduğuna inanırsak, 3 senedir böyle bir hizmet yok" dedi.

Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan "Aslan Meclisi" isimli programda konuşan Aysal, başkanlık görevine geldiği ilk gün, kendisini mutfağa girmiş bir aşçı olarak hissettiğini söyledi.

Aysal, bir aşçı olarak önce dolaplarda yer alan malzemeleri incelediğini belirterek, daha sonra da bu malzemelerden ne tür yemekler yapılabileceğini ve müşterilerini nasıl mutlu edebileceğini planladığını ifade etti.

"Bizim müşterilerimiz taraftarlarımız" diyen Aysal, "Bir yönetici, gerçekleri kendisi yaşar ama rüyalarını başkasına yaşatır. Ben rüyalarımı taraftara yaşatmak için buradayım ama gerçekleri de kendim yaşıyorum" diye konuştu.

"Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş kaybedince, Türkiye kaybediyor"

Açıklamalarına, yabancı sınırlamasıyla ilgili düşüncelerini dile getirerek devam eden başkan Ünal Aysal, mevcut uygulamayla Avrupa'da başarılı olmalarının çok zor olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Türkiye’nin marka değerini, Avrupa'da kazandığımız başarılarla artırabiliriz. Real Madrid ile oynuyoruz, 10 yabancı, 1 İspanyol futbolcuları var. O, 10 yabancı oyuncu, dünyanın en iyileri. Ben kendi kadromu Türkiye'den seçmek zorundayım, saham son derece kısıtlı. Bu yüzden, böyle bir yarışmada bizim başarısız olma olasılığımız çok yüksek. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş kaybedince, Türkiye kaybediyor. Bu algıyı bu şekilde yönetmek ve duyurmak lazım. Bunu yapmadığınız sürece bizden başarı beklemek çok zor."

TFF tarafından bugüne kadar sergilenen her davranışın Galatasaray'ın aleyhine olduğunu iddia eden Aysal, TFF'nin yalnızca kendi camiasına değil, diğer kulüplere ve Türk sporuna karşı da hareket ettiğini kaydederek, şöyle dedi:

"Ben, 'Federasyon şu ya da bu takımı tutuyor' demeyeceğim. TFF’nin Türk sporuna hizmet etmek için kurulduğuna inanırsak, 3 senedir böyle bir hizmet yok. Teker teker kişilere baktığınız vakit, sevdiğim insanlar ama bir araya geldikleri vakit başarılı sayılamazlar. Ben bunun arkasında kasıt aramadım ama buldum. 'Siz, bize ya bağlanacaksınız ya da bu sopayı yiyeceksiniz' gibi bir tutum var. Statlar ve yabancı oyuncu sınırlaması için alınan kararlar, bu mantıkla hayata geçirilmiş. Ben 3 yabancıyı kulübede oturtursam, oynatma şansım sıfır. 3 yabancının bana bir yararı yok. Aynı pozisyonda 2 yabancıyı bulundurmayacağıma göre, sistem kökeninde 5+0."

TFF'nin, başarılı kulüpleri desteklemesi, bu durumun "kulüpçülük" olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen Aysal, "Biri önde koşuyorsa, ona destek vermek gerekir. Bugün Galatasaray ya da Fenerbahçe, öbür gün Beşiktaş veya Trabzonspor olur. Bu kulüpler, Türkiye’nin önemli camiaları. Onlar da bizim gibi kamu hizmeti yapıyorlar. Bugün Galatasaray'ın başına gelenler onların da başına gelebilir" diye konuştu.

Transfer çalışmaları

Transfer çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren sarı-kırmızılı kulübün başkanı, kadroya fazla takviye yapmayacaklarını duyurarak, şöyle devam etti:

"Bizde, hiçbir takımda olmayan bir kadro zenginliği var. 12 ya da 13 oyuncumuzu bir yerlere kiralamamız gerekiyor çünkü bizde oynayamıyorlar. Bir kısmı ile de vedalaşmamız gerekecek. Gidecek oyuncular belli. Yabancı sayısını düşürmemiz gerekiyor. O oyunculara, en sağlıklı şekilde başka kulüplerde görev arıyoruz. Önümüzde uzun bir süre var, sabırlı bir şekilde davranmayı planlıyoruz."

 Milan'da top koşturan Mario Balotelli'nin, sarı-kırmızılı formayı giyeceği iddialarına da açıklık getiren deneyimli futbol adamı, "Balotelli iddiası kesinlikle yanlış" diyerek, bu futbolcunun transferi için teknik direktör Roberto Mancini ile görüştüğünü fakat İtalyan çalıştırıcının, oyun planı içinde Balotelli'ye yer olmadığı yönünde rapor verdiğini kaydetti.

Transferde Galatasaray ile adı geçen Olcan Adın, Gökhan Töre, Turgut Doğan Şahin ve Mevlüt Erdinç'in çok değerli oyuncular olduğunu ifade eden Aysal, özellikle Trabzonspor forması giyen Olcan Adın'a parantez açarak, "Trabzonspor, 'Olcan'ı satmayacağım' diyor. Ben bütün kulüplerle iyi ilişkilere sahip olmaya çalışıyorum. Trabzonspor ile böyle iyi bir ilişkide olduğum için çok mutluyum. Uzatılan eli dostça sıkan bir kulüp olduğunu gördüm. Trabzonspor'un arkasından dönüp, oyuncusunu zorlamak niyetinde değilim" dedi.

Gökhan Töre'ye teklif yok, Mevlüt Erdinç için temaslar olumlu

Söz konusu oyuncularla transfer görüşmesi yapabilmek için kulüplerinden onay almaları gerektiğini söyleyen Ünal Aysal, Beşiktaşlı Gökhan Töre'ye teklif götürmediğini, oyuncu ile ilgili Beşiktaş'ın önceliği bulunduğunu fakat Mancini'nin istemesi durumunda kendisiyle ilgili çalışma yapabileceklerini kaydetti. Mevlüt Erdinç için girişimde bulunduklarını da anlatan Aysal, temasların olumlu yönde sürdüğünü belirtti.

Rhodolfo ve Astori dışında 2 isim daha listede


Takımın genç ve başarılı isimlerinden Semih Kaya ile yakın zamanda yeni bir sözleşme imzalayacaklarını da hatırlatan başkan Ünal Aysal, savunmaya yapılacak takviye konusunda Mancini'nin, Gremio forması giyen Rhodolfo'da ısrarcı olmadığını, fakat Rhodolfo ya da eşdeğer bir ismin transferi halinde teknik heyetin mutlu olabileceğini dile getirdi. Rhodolfho ve Astori dışında 2 ismin daha listelerinde olduğunu açıklayan Aysal, 1 yabancı, 2 yerli futbolcu alacaklarını ama eldeki imkanlara göre bu kararlarını gözden geçirebileceklerini paylaştı.

Didier Drogba ile son derece dostane bir biçimde ayrıldıklarını ve Drogba'nın bir gün tekrar Galatasaray'da görev alabileceğini de vurgulayan Ünal Aysal, takımın davranışlarıyla eleştiri konusu olan futbolcusu Felipe Melo'ya da sahip çıktı. Başkan Aysal, Melo için, "Bizim kontrolümüzde Galatasaray'a ve Türk futboluna hizmet etmeye devam edecek ve yolunu kesmek istemediğimiz bir oyuncumuzdur" yorumunda bulundu.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal son olarak, kişilere bağlı olan hiçbir müessesenin uzun süreli başarılı olamayacağı görüşünü dile getirerek, 2016'dan sonra başkanlığı bırakabileceğinin sinyalini verdi.