Hayat noktalama işaretleri arasında ki kısa metinlik bir paragraf kadardır…
Eğer kadere inanıyorsan hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini bilecek ve şartsız şurtsuz kabulleneceksin..
Ha mücadele yada iyileştirme çabaları== sadece sonuçlar karşısında vicdan muhakemesinden  kurtarır kişiyi..
Vicdan-i rahatlık ayrı; sonucun değişmeyeceği için çabalamamak ap-ayrı..
İstanbul Göztepe İşitme engelliler ilk okulunda okuyordu… Tanrı onu kör kuyuların dibinde sadece iyisaatte olsunların seslerini duyabileceği kadar sağır ama tüm karşıcinslerinin baygınlık geçireceği kadar da güzel ve şuhh yaratmıştı…
Aşıklarının çokluğu ailesinin okuldan alıp eve kapatması ile de son bulmadı…
Suskundu o itirazsız kabullenmişti yaratılışını ama tacizleri kabullenemiyordu.. Saklıyordu kendini herkesten tıpkı ailesinin onu sakladığı gibi..
Bir Vedat’ı sevmişti ama oda normaldi engelli değildi..
Hayatının ilerleyen dönemlerinde mesala yaşlanıpta güzelliği kaybolduğunda terk edebilirdi onu Vedat!!.
Kendi gibi engelli biri ile evlendi. Üç çocuk yaptı.. Kırkdört yaşındaydı ve kader karşısına çıkarmıştı Vedat’ı.. Bir AVM’nin girişinde..
Annesi ile birlikte gelmişti Vedat!!.. ve annesi yapıştı hemen  SESSİZ DÜNYANIN EN GÜZELİ’nin koluna… İşaret dili devreye girdi.. harfler, hasret, özlem, mutluluk, burukluk, üzüntü, kaybetmişlik vs vs vs havada uçuşuyprdu harfler; parmaklar neler yazıyordu nelerrrrrrr!!..
Evlenmemişti sevdiği adam.. Ve yemin etmişti evlenmeyecektide!!..
SESSİZ DÜNYANIN EN GÜZELİ, Tüm suskunluğuna rağmen kalbi Sarı prinç bir gramofon gibi bağırıyor, feryad ediyordu yüreği..
Sokakata ki müzik kutusunu döndüren adam gibi elleri döndürüyor du kalbinde onu, aşkını ve onula dopdolu  duygularını…..
Sensizliği diyordu kalbi!!... Sensizliği nasıl yaşadı içim!!.. Kadere boyun eğmek gibi…Yaratılmışlığa isyan etmemek gibi!!.. Yüce Tanrının verdiklerini acıda olsa yürek yükü olarak sonsuza kadar taışamk gibi..  Daha neler; daha neler neler söylüyordu kalbi…
ve çığlığı bastı kadın kalbine doğru yine kimse duymadı…………
---------Çok konuşuyorsun suussttt!!! Kalbimmm ne olur sussssttt!! Pembe beyaz bebek ellerlinde kaybolan duygulardı hayallerim…
Salla gitsinnnn yapacaksın!!..  Veeee hayatı önüne geldiği gibi yaşayacaksın!!
…………………………..İçindeki feryadı her zaman ki gibi sadece kendi duydu!!... SALLA GİTSİN!!...