Şişmanlık hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, stres vb. gibi birçok etken şişmanlığa yol açmaktadır. Şişmanlık bazen sağlık sorunlarına da yol açarak ileri safhada obezliğe doğru gitmektedir. Bu noktada son zamanlarda şişman ve obez hastalarının dikkatini İstanbul da tercih edilen Obezite üzerine cerrahi işlemler yapan bir merkez açılmıştır.

Türkiye’nin tercih ettiği İstanbul Obezite Cerrahisi obezite tedavisi için özel olarak hazırlanan teknoloji donanımlı bir merkezdir. Kesin ve kalıcı tek yöntem olan obezite cerrahisi obezlere umut ışığı olmuştur. İstanbul Obezite Cerrahisi merkezinde ödüllü uzman hekim kadrosu ile obezlere yardımcı olmaktadırlar. Operatör Doktor Hasan Erdem hastanede yapılan işlemler hakkında ne gibi yöntemler yapıldığına dair kısa bilgi verdi. Öncelikle diyet ve egzersizle kilo vermek isteyip veremeyen ve vücut kitle indeksi 40 dan yüksek ise hasta mutlaka cerrahi yöntemlere başvurması gerektiğini bildirdi. Operatör Doktor Hasan Erdem mide ameliyatı ile ilgili birçok tedavi yönteminin uygulandığını aktararak şöyle bilgilendirdi.

Bariatrik cerrahi yani obezite ameliyatı günümüzde yaygınlaşan yöntemlerden bir tanesidir. Öncelikle kiloları ile başı dertte olan hasta mide küçültme ameliyatı yani bir diğer adı ile gastrik bypass ameliyatı ile alakalı bilgi verelim. Morbid obezite halk arasında aşırı şişmanlık olarak da bilinen obezite, vücutta depolanan yağ miktarının gereğinden fazla olması olarak açıklanır.  Mide küçültme ameliyatı obez olan hastanın sağlıklı hızlı zayıflama yöntemleri arasında yer almaktadır. Bu ameliyatlardan sonra bir müddet boyunca hasta sıvı ve püre gıdalar ile beslenmek zorundadır. Sleeve gastrektomi aynı zamanda “uzunlamasına gastrektomi” veya “tüp mide ameliyatı” olarak da adlandırılmaktadır.

Mide elastik bir yapıya sahip olduğu için genişleyip daralabilmektedir. Tüp mide ameliyatı midenin bu özelliğinden yararlanılarak mide ince uzun bir şekilde muz görünümüne benzetilerek yapılır. Bu cerrahi işlem laparoskopik yöntem yani kapalı yöntem ile yapılmaktadır. Özellikle ameliyat riski taşıyan kişilerde, ameliyattan korkan kişilerde ve hızlı kilo vermeyi gerektirici durumlarda kullanılan bir yöntem olan mide balonu yöntemi hastanın kısa bir süre içerisinde sağlıklı bir biçimde kilo vermesine yardımcı olmaktadır.

Bu yöntem endoskopi aletiyle ağızdan mideye doğru içi boş bir balon yerleştirilir ve ardından bu balon çok kolay bir şekilde şişirilir ve o dakikadan sonra hasta midesinde dolgunluk hisseder ve oluşan tokluk hissi sayesinde hasta çok kolay bir şekilde zayıflayabilmektedir. Uzmanlar tarafından klinikte muayene olmakta ayrıca ücretsiz olduğunu bildiren Opr. Dr. Hasan Erdem Bey sağlıklı ve kaliteli yaşam klinikte ekip arkadaşları ile birlikte sizleri ağırlamaktan memnun olacağını bildirdi.