ANKARA

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Danıştay'ın, "Düzeltilmeli veya düzeltmesiz olarak bir gözün görmesi 2/10'dan aşağı, her iki gözün görme toplamı 12/20'den az olanlarasilah ruhsatı verilemeyeceği" hükmünü iptal etmesi üzerine yeni düzenlemeye gitti.

Kurum Başkan Yardımcısı İsmail Kartal'ın yayımladığı genelgede, silah taşıma ve bulundurma ruhsatı, silah tamir yeri ve poligon açma izni için söz konusu Danıştay kararı doğrultusunda işlem yapılması istendi.

Genelgede, silah taşıma ve bulundurma ruhsatı almak isteyenler için psikolojik, nörolojik veya fiziki rahatsızlık bakımından sakınca bulunmadığına dair doktor raporu şartı geçerli olduğu için önceki uygulamaya devam edilmesi gerektiği bildirildi. 

"Düzeltilmeli veya düzeltmesiz olarak bir gözün görmesi 2/10'dan aşağı, her iki gözün görme toplamı 12/20'den az olanlara silah ruhsatı verilemeyeceği" hükmünün iptal edilmesi nedeniyle rahatsızlığın ruhsat almaya engel olup olmadığının, muayene sonucunda doktor tarafından karara bağlanması gerektiği belirtildi.