Kaliteli ve sağlıklı yaşam adına yapılması gereken ipuçlarını bildiğimiz halde 24 saatlik zaman diliminde bildiklerimizin yerine günün getirdiklerini yaşıyoruz. Güne zinde başlanması gerektiğini biliyoruz ama bunu atlıyoruz. Bildiğimiz herseyin sadece yüzde 40 ini yapıyoruz.  Yaptığımız yanlış uygulamalarla motivasyonumuzu günün daha ilk bölümünde tüketiyoruz.

Sağlam kafa sağlam vücutta, sağlam vücut düzenli egzersiz yürüyüş yapmayla, sağlıklı beslenme ile başlar.
Zinde bir yaşam için en gerekli şey egzersiz ve yürüyüşle güne başlamaktadır. Egzersiz ve spor enerji bedenimizi çalıştırır. Güne zinde başlamak motivasyonu yüksek tutmak, duygusal zekayi geliştirmek,  halsizlik isteksizlik gibi durumları ortadan kaldırmak, endorfin salgılanmasını sağlanması şarttır. Unutmayalım ki siz değerlisiniz. Kendine iyi bakın.. Sağlıklı Beslenme için günün ilk öğünün de vitamin ve mineralli yiyecekler tüketerek vücudu dinç tutmalı. Öğünleri atlamadan gün içinde su tüketimini dikkat ederek beslenmenize özen gösterin.
Kendiniz en değerli varlığınızdır. Kendinize zarar verecek olan sigara ve alkolden uzak durun, hayatınızdan çıkarın. Onun yerine sizi mutlu edecek uğraşlar hobileri tercih edin.
Ruh sağlığınız bizi ayakta tutan en güçlü duruşdur. Doğru kararlar vermek, problemleri çözümlemek, stresinizi kontrol etmek hepsini içerir.                                                            Zihinsel ve Fiziksel Sağlık Bedensel Zenginlik...

Hem zihinsel hem fiziksel sağlık  genel olarak iyi olma durumudur. Bu durum kişinin  yaşam tarzı ve kalitesiyle ilgilidir. Hayattan zevk almak,  kendinle ve etrafında barışık olma kendine güven gibi şeyler zihinsel Sağlık için geçerli olsada en büyük çaba size aittir. Zihinsel sağlığınız için  zihninizi dinlendirin.
Günde 10 dakika kendinizi dinleyin. Stresinizi azaltmak , doğru ve yanlışı tesbit etmek, düşüncelerinizi kontrol etmek en en önemliside bilinç seviyenizide yüksek tutmak için kendinizi dinleyin.     

Sağlığınız mutluluğunuz da saklıdır. Mutluluk keyif aldiginiz seyleri yaparak sevdiklerinizle paylaşımlarınızdır. Sevdiklerinizle  zaman geçirdiğiniz anlar hatırladığınız en güzel anlarınızdır.
Sağlıklı Mutlu Yasamanizda sevdiklerinizle kaliteli bol zamaniniz olsun. Zaman yolculuğunuz da sağlığınız sevginizden geçsin.        

SAĞLIKLI YAŞAM KOÇU Neslihan Baykal Yakışan 

[email protected]