TOKAT - Tokat'ta yaşayan 80 yaşındaki Makbule Yıldız, 6 yıldır yaşadığı göz ağrısından Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılan kornea nakliyle kurtuldu.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce sağ gözünden katarakt ameliyatı olduğunu hatırlattı. Ameliyatının ardından sağ gözünün görme yetisini önemli oranda kaybettiğini anlatan Yıldız, "Sağ gözümden sürekli bir şeyler akmaya başladı. Gözümdeki ağrı, bazen çok şiddetli oluyordu. Damla ve ilaçlarla 6 sene idare ettim ama artık dayanılacak gibi değildi" dedi.

Gözündeki ağrısı nedeniyle bazen ağladığını vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"Elimden ağlamaktan başka bir şey gelmiyordu. Çok gecelerim uykusuz geçti. Geçtiğimiz günlerde de organlarını bağışlayan bir kişiden alınan kornea, bana nakledildi. Ameliyattan sonra sabaha kadar hiç uyanmadan uyumuşum. Doktor bey gelince uyandırdılar. 6 yıldır çektiğim göz ağrısından kurtulduğum için sevinçliyim. Umudumu kesmiş, 'Gözüm gitti' diye düşünmeye başlamıştım. Sol gözümle idare ediyordum. Herkesten Allah razı olsun."

"Hastanemizde ilk defa kornea nakli yaptık"

GOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümünde görevli Yrd. Doç. Dr. Selim Demir de Makbule Yıldız'ın 2 hafta önce kendilerine geldiğini anlattı.

Yıldız'ın sağ gözünde ağrı ve görme kaybı olduğunu dile getiren Demir, "Hastamız 6 yıl önce katarakt ameliyatı olmuş. Sonra dinmeyen yanma, batma ve göz ağrıları şikayetleri varmış. Hasta, 6 yıldır bu şikayetleri çekmiş. Çok dayanılmaz hale gelince bizlere başvurdu" ifadelerini kullandı.

Demir, hayatını kaybeden ve organları bağışlanan bir kişiden alınan kornealardan birinin Yıldız'a nakledildiğini belirterek "Hastanemizde ilk defa kornea nakli yaptık. Hastamızın derdine deva olabildiysek mutluyuz. Ameliyattan sonra da hastanın şikayetleri sone erdi" dedi.