Özel Haber: Sumru Aydın

Şu anda en çok estetik yapılan bölgeler hangileridir?
Şu anda en çok burun estetiği yapılması tercih ediliyor. Kış mevsiminde kalın giysilerle fazlalıklarımızı örttüğümüz için karın germe ameliyatları genelde bahar aylarında talep ediliyor. Ama hastaların estetik operasyonlarını genelde kış aylarında yaptırdığını söyleyebiliriz.  Bunun dışında hamilelik sonrası veya zayıflama ameliyatlarından sonra sarkmalar olabilir. Özellikle 100 kilo üstündeki hastalar zayıflama ameliyatla birlikte belli bölgelerde sarkma sorunu yaşıyorlar. Tabii ki estetiğe başvurmak kaçınılmaz oluyor

Karın gerdirme operasyonundan sonra kilo
alınca yine eski hale dönme olasılığımız nedir?
Elbette ki her kilo alan büyük bir karına sahip olmuyor. Bu genetik olarak nasıl bir vücuda sahip olduğunuza bağlı. Karın germe operasyonunu kime yaptığımız çok önemli. Çok kilolu bir hastaya da 50 kilo olan bir hastaya da aynı ameliyatı yapıyoruz. Her iki kilo grubunda sonuç farklıdır. Ama tabi karın germe ameliyatından sonra 5 öğün yemek yemeğe devam ederseniz yine kilo alırsınız.  Fakat ne olursa olsun ameliyat öncesi haline dönmeyeceğine söyleyebilirim.  
Karın germe ameliyatından sonra hamile kalmak sakıncalı mı? Deformasyon olur mu?
Karın germe ameliyatından sonra hamile kalınır, bir sakıncası yoktur.  Ama şeklinde bozulmalar olabilir. Hamilelikte Kilo almak olağan hale geliyor. Karın-kalça ve bacaklarda yağ birikimine neden olur. Bundan önce yapılmış operasyonlarda elbette biraz değişiklikler olabilir. Ama bu durum anne olmanın önüne geçmemeli. Vücudumuzun değişeceğini veya daha önce yaptırdığımız ameliyatları düşünmeden anne olmak gerekiyorsa olunmalı diye düşünüyorum.
Sezaryenden ne kadar süre  sonra karın ameliyatı işlemi yapıyorsunuz?
Özellikle sezaryen esnasında hemen karın ameliyatı olmak isteyenler oluyor. Ama zaten sezaryen çok büyük bir ameliyat. Başlı başına bir risk taşıyan ameliyat. Bir de arkasından germe işlemi yaparsak bir komplikasyon olabilir. Bunun için sezaryenden sonra en az 6 ay beklemek gerekir. Bu süreç içerisinde fazla kilolar atılmış oluyor. 

Göğüs ameliyatı için ne kadar beklemek gerekir?
Göğüs ameliyatı için de aynı şey geçerlidir. Emzirme bittikten 6 ay sonra yapılmalıdır. Bu bağlamda karın ve göğüs ameliyatı arasında fark vardır. 
Bir kadın her gebelikten sonra karın germe ameliyatı  olabilir mi?
Ameliyatlar ciddi girişimlerdir. Her gebelik bittikten sonra ameliyat olmayı tavsiye etmiyorum. Örneğin liposuction yapabiliriz. Yani yağları alabiliriz. Ama karın germek ciddi bir iştir. Karın kaslarını gerdiğimiz için sürekli yapılan bir ameliyat olmaması gerekir. Yaşlanmayı bilmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Kalça ameliyatıyla herkese istediği şekli veriyor musunuz? 
O bölgede yaptığımız işlemler “liposuction (yağ alma) ve liposhaping (yağ şekillendirme)”’dir. Genelde kadınlar bazı ünlülerin resimlerini göstererek bizden aynı şekli vermemizi istiyor. Ama herkeste aynı sonuç olmayabilir. Çünkü herkes farklı bir vücut yapısına sahiptir. 
Kadınlar arasında Kalça ameliyatlarından sonra çok oturma veya başka nedenlere bağlı olarak ilgili bölgede “Patlama” olacağına bağlı bir inanış var. Doğru mu?
Darbeye bağlı olarak veya Trafik kazası gibi durumlarda elbette ki deformasyon olur. 
Ama patlama tabir edeceğimiz bir durum söz konusu olmaz.

Kalça ameliyatından sonra hasta ne kadar  zamanda normal yaşantısına dönebilir?
Hastalarımız genelde 1-2 gün içinde dışarıya çıkarlar ama tabii ki tavsiyelerimize uymalılar. Önce ilk bir hafta uzun süre oturmamaları gerekiyor. Özellikle iş yerinde 6-8 saat gibi çalışmamaları lazım. Yağ nakledilen bölgede uzun süre basınç olmamalı. Nakledilen dokunun ilgili bölgede yaşama kapasitesini sağlamak için 21 gün geçmesi gerekiyor. Ameliyattan hemen sonra da uzun yol tavsiye etmiyoruz. Ama bol bol yürüyüş yapılabilir. Yatma pozisyonu ile ilgili tavsiyelerimiz oluyor.  İlk 3 hafta içinde ağır spor ve yüzme de önermiyoruz.

Peki ne kadar kalıcı oluyor? 
Eğer dikkat edilirse 15 yıl ve daha fazla dönem kalabilir. Çünkü nakledilen doku ilgili yerde kalıcı karakter kazanıyor. Kaynak: 
www.burunestetigi.xyz