İSTANBUL - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı İhsan Karaman, Sepetçiler Kasrı'nda düzenlediği basın toplantısında, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek sempozyumun açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile DSÖ Başkanı Dr. Margaret Chan'ın katılacağını söyledi.

Sempozyumda, "Avrupa ve Türkiye'de bir toplumsal sağlık problemi olarak alkol kullanımı", "Avrupa Birliği'nde Alkol Kullanımı", "Türkiye'de alkol tüketimi ve zararları", "Alkolün toplumsal sağlık üzerine etkileri", "DSÖ  alkol politikaları sonuçları", "Türkiye'dealkol vergilendirme ve fiyat politikaları", " Alkol ve şiddet", "Alkol ürünlerinin reklam ve sponsorluğu" gibi konuların ele alınacağını anlatan Karaman, konunun çok boyutlu olarak inceleneceğini, geniş bir bilgi birikiminin bilim insanları arasında paylaşılacağını ifade etti.

Toplantının baştan sona bilimsel kanıta dayalı olacağını dile getiren Karaman, "Sempozyumda, uzmanlaralkol konusunu masaya yatıracak. Sempozyumda, bağımlılıkların önemli bir alanı olan alkol konusunda da iyi ülke örneklerini paylaşmayı hedefliyoruz. Bunlar sempozyum sonrasında kamuoyunun, basının, yerel bilim camiasının gündemine taşınacak. Önümüzdeki yıllarda bunlar da tartışılarak, 'Ülkemizde daha doğru bir alkol politikası nasıl oluşturulabilir?' sorusuna yanıt aranacak" diye konuştu.

53 ülkeden bin 200 uzman katılacak

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve DSÖ tarafından düzenlenen sempozyuma, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Alkol Politikaları Platformu destek veriyor.

Sempozyum, 53 ülkeden DSÖ yetkilileri başta olmak üzere bin 200'ü aşkın konusunda uzman ismi ağırlayacak. Sempozyumda, yurt içinden ve dışından çok sayıda bilim insanı bildiri sunacak.

Bu sempozyumun ardından mayısta Hollanda, eylülde Kanada, ekimde ise Güney Kore'de alkol politikaları üzerine konferanslar ve toplantılar yapılması planlanıyor.