RAHMİ KOÇ’UN İŞ HAYATINA DAİR ÖZEL BİR BELGESEL  

                ‘RAHMİ M. KOÇ’UN ZAMANI’

Koç Holding için yıllarını veren, holdinge değer katan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç geçtiğimiz yıl iş hayatında 60. yılını geride bıraktı. Vakti çok iyi yöneten ünlü iş insanı Rahmi Koç’un bilinmeyenleri ve zamanla yarışı bir belgeselde yayınlandı. Koç’un 60. Yılına özel yayınlanan ‘Rahmi M. Koç Zamanı’ isimli belgesel Koç Holding’in youtube kanalında tam 222 bin kişi tarafından izlendi. 

Hayatı boyunca disiplinli olan Rahmi Koç liseyi Londra’da okudu. Annesi savaş sonrası yoksullukla malul İngiltere’de yaşayan oğlunu özlüyordu. Koç’un bir sonraki durağı Amerika ve Johns Hopkins Üniversitesi oldu. Savaş sonrası gençliği 50’lerde yaşadığı tasasız özgürlük yıllarıydı. Harçlığı sınırlıydı. 

1 Eylül 1958 iş hayatının ilk günüydü. O gün lacivert takım elbisesini giydi ve iş hayatının usta çırak ilişkisine uygun bir dilekle ustasına teslim edildi. Vehbi Koç ‘eti senin kemiği benim dedikten sonra bana bugüne kadar kazandırdıkları ve kazandıracaklarının çok ötesinde tek temennim Rahmi ‘yi ülkesine ve şirketimize layık biçimde yetiştirmem’ diyordu. 

Rahmi Koç için zaman en değerli hazineydi. Koç Grubunun gelişmesinde büyük katkısı olan Rahmi Koç için oğlu Ömer Koç babasının uluslararası bir lider olduğunu söylüyor. Koç kültürünü sadece sürdürmekle yetinmeyip geliştirip liderlik eden Rahmi Koç emekli olduktan sonra tutkularının peşinden daha da çok koştu. Ancak en büyük tutkusu olan deniz için artık daha çok zamanı vardı. 

Giyimine son derece özen gösteren Rahmi Koç’un kendine ait rafine bir giyim tarzı var. Ailesi ve sevenleri tek kelimeyle Rahmi Koç’u bu belgeselde anlatıyor.  

Rahmi Bey 60 yıl süregelen çalışma temposu ve bitmek bilmeyen enerjisiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. 

‘60. ULUSLARARASI BURSA FESTİVALİ’  RENKLİ AÇILIŞA SAHNE OLDU

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 60’ıncısı düzenlenen ” Uluslararası Bursa Festivali ” başladı.

Türkiye'nin en uzun soluklu etkinliği olan Uluslararası Bursa Festivali'nin 60'ıncısı, 12 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında birbirinden ünlü sanatçı ve grupların katılımıyla gerçekleşiyor.

60. Uluslararası Bursa Festivali, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve ünlü sanatçı Fahir Atakoğlu'nun aynı sahneyi paylaştığı muhteşem konserle başladı. Barcelona Gibsy Balkan Orchestra, Fatih Erkoç-Selen Beytekin, dünyaca ünlü kamança ustası Mark Eliyahu, Perdenin Ardındakiler konserleriyle devam eden festivale müzikseverler yoğun ilgi gösteriyor. 

‘KARNENİ GÖSTER  KİTABINI AL’

İş Bankası’nın çocuklara küçük yaşlardan itibaren okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla yürüttüğü 2007-2008 eğitim öğretim yılında başlayan ‘Karneni Göster Kitabını al’ kampanyası bu yıl 15. kez gerçekleşiyor. 14 yılda 14 milyona aşkın kitabın çocuklarla buluşturulduğu kampanyada bu yıl Sir Arthur Conan’ın kaleme aldığı ‘Sherlock Holmes’in Maceraları’ ile Frances Hodgson Burnett’ın yazdığı okuyucuyu gizemli bir maceraya sürükleyen ‘Gizli Bahçe’ adlı eserler sunuluyor. İş Kuleleri altındaki İş Bankası şubesinde karnelerini göstererek kitaplarını alan öğrenciler bu günden itibaren de aynı şekilde karnelerini gösterip kitaplarını alabiliyorlar. Ayrıca her kitabı kumbara dergisi portalı üzerinden ve kumbara dergisi uygulaması indirerek mobil cihazlardan da okuyabilirler. 

KUBİLAY KAN ve CEM KAPROL KONSERİ ZORLU PSM’DE

Berklee Mezunu solist ve trompet sanatcisi Kubilay Kan ve New School Mannes Newyork Jazz mezunu piyano sanatçısı Cem Kaprol , 25 Haziran akşamı Zorlu PSM’de müzikseverlerle buluşacak.

Diğer birçok projelerinin yanı sıra; dinleyenlerine "Amerikan cazz standartlari ile devr-i alem" yaşatabilmek için bir araya gelen ikiliye davulda Selim Goksu, basta Oğulcan Akca ve gitarlarda Ferhat Ferat eşlik ediyor. Bu eşsiz konser için biletler tükenmeden yerlerinizi ayırtmayı unutmayın.

AYTEK ÖNAL GELENEKSEL TÜRK GÖLGE OYUNU ‘KARAGÖZ’Ü YAŞATMAYI SÜRDÜRÜYOR

2010 yılında İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olan Aytek Önal bu tarihten beri sürdürdüğü İstanbul Halk Tiyatrosu’ndaki oyuncu ve eğitmen kimliğine ek olarak Geleneksel Türk Gölge Oyunu ‘Karagöz’ü yaşatmayı sürdürüyor. Yapım ve oynatım teknikleri üzerine kukla ve Karagöz sanatçısı Cengiz Özek’den  eğitim alan sanatçı, deve derisinden ürettiği  Karagöz ve Hacivat figürlerini çocuk oyunlarında sergiliyor.

İstanbul Halk Tiyatrosu ile ‘Bezirgan’ ve ‘Barut Fıçısı’ adlı oyunlarda rol alan Önal, 2021 yılında Yapı Kredi Müzesi’nde açılan ‘Karagöz’üm İki Gözüm’ adlı Türk Gölge Oyunu Karagöz sergisine eser desteği sundu.

Sanatçı bugünlerde oyunlarını yaptığı tasvirlerle çeşitli kurum ve kuruluşlarda izleyiciyle buluşturmaktadır. 

Umut Adan'ın BAHAR albümü plak formatında çıktı

70’li yılların Anadolu Pop’undan ilham alarak çocukluğundan bu yana etkisi altında kaldığı çeşitli kültürlerin büyüsünü müziğine katan Umut Adan'ın 'Bahar' albümü Avrupa'dan sonra Türkiye'de de plak formatında yayımlandı.

Anadolu Pop/Rock akımının büyüsünü ve çağın saykodelik ezgilerini günümüze başarıyla aktararak dinleyiciye otantik bir vintage atmosfer sunan bu analog albüm, dünya çapında bir otorite olarak kabul edilen Caz dergisi Downbeat tarafından 4 yıldızla ödüllendirildi. “Bahar” Magnet Magazine tarafından da janrında yılın en iyi albümü seçilerek onurlandırıldı. Avrupa turnesi “Beaches Brew” Festivali ile başladı ve 6 ülkede 20 konser sayısına ulaştı.