TBMM - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,TBMM'nin yeni yasama yılının, çok ağır iç ve dış gelişmeler altında başladığını belirterek, şöyle devam etti:

''İktidar partisi; çıraklık, kalfalık ve sözde ustalık dönemi kandırmacaları altında Türkiye'yi önce duraklamaya, ardından gerilemeye1 ve sonra da çöküş istikametine sokmuştur.''
Konuşmasında MHP Milletvekilli Engin Alan'ın TBMM'de bu dönem de yer alamadığını hatırlatan Bahçeli, ''Sayın Alan, maalesef sözde darbe iddiaları kapsamında esarete mahkûm edilmiş ve özgürlüğü elinden alınmıştır'' dedi.

AK Parti'nin pazar günü yapılan 4. Olağan Kongresi'ne de değinen Bahçeli, şunları dedi:
''Başbakan Erdoğan 'Bu bir veda değil, bir es' diyerek son üç yıllık görevine tekrar seçildiği kongrede 2,5 saate yaklaşan bir konuşma yapmıştır. Bu kadar uzun konuşup da aslında bir şey söylemeyen ikinci bir siyasetçiye herhalde tesadüf etmek imkânsızdır. Başbakan Erdoğan kongre konuşmasında yeni hiçbir şey söylememiştir.

'Büyük millet, büyük güç, hedef 2023' sloganının boş, anlamsız ve dayanaksız olduğu açıkça görülmüştür. Başbakan Erdoğan'ın amacı içinde Türk olmayan milleti ve bunu sağlayacak koltuk hırsını, 2023'e taşımak noktasında düğümlenmiştir.

AKP kongresi, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için bir ön hazırlık, mümkünse başkanlık sistemi için atlama tahtası olarak planlanmıştır. Başbakan'ın hesabı kendisine yöneliktir ve hedefi de makamlar arasında ki geçişi kolaylaştırmaktır.

İşin kritik tarafı ise AKP’yi birlikte kurduğu Sayın Cumhurbaşkanı'ndan hiç bahsetmemesi ve adını dahi anmamasıdır. Demek ki Başbakan Erdoğan her şeyin merkezine bizatihi kendisini koymuş, tüm suların yönünü kendisine akıtmak için seferber olmuştur.''