Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Sosyal medya inanılmaz, baş döndüren bir hızla gelişiyor ve inanılmaz bir güç kazanıyor. Bu güçten rahatsız olmalı mıyız? Eğer kontrol edemezseniz rahatsız olabilirsiniz ama rahatsız olmayacağız, hazırlık yapacağız" dedi.
Atalay, Şaban Temüge Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde, ildeki yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kurumun 12 olan şube sayısını 3 yılda 36'ya çıkardıklarını bildirdi.
Yeni şube açmayı düşünmediklerini belirten Atalay, "Bütün illerimizde olmamız gerektiğine inanıyoruz. Diğer illerimizi de temsilciliğe çevirmek istiyoruz. Mecliste bir kanun teklifimiz var. Plan ve Bütçe Komisyonunda bekliyor. O kanunlaşırsa zaten Yalova da temsilcilik açacağımız illerden biri olacak" ifadesini kullandı.
Basının önemine değinen Atalay, Türkiye'de demokrasi için güçlü bir medyanın, çok sesliliğin oluşmasını amaçladıklarını vurguladı.
Atalay, Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen konferansta ise sosyal medya ile ilgili hazırlık yapılması gerektiğini anlattı.
Bu alanın hızla geliştiğine dikkati çeken Atalay, şöyle konuştu:
"Sosyal medya inanılmaz, baş döndüren bir hızla gelişiyor ve inanılmaz bir güç kazanıyor. Bu güçten rahatsız olmalı mıyız? Eğer kontrol edemezseniz rahatsız olabilirsiniz ama rahatsız olmayacağız, hazırlık yapacağız. 'Vatandaş gazeteciliği' çıktı artık. Herkes bir gazeteci. TRT'de 'Haber Sizsiniz' diye bir program var. Vatandaşım, Anadolu'nun en ücra köşesindeki bir genç, telefonuyla bir çekim yapıyor, bunu haberleştiriyor ve TRT'ye yolluyor.
TRT de onları seçip yayınlıyor. O kadar güzel haberler yapılıyor ki. Demek ki Türkiye Cumhuriyeti'nde her vatandaşımız bir gazeteci adayı oldu. Herkese sarı basın kartı verip bir gazetede, televizyonda çalıştırma imkanı yok ama herkese evinden gazetecilik yapma imkanı doğdu.
Bu büyük bir zenginlik. Şeffaflık, sorunları dile getirmek, en ücra köşedeki bir görüntüyü en ulaşılmaz makamlara ulaştırma adına inanılmaz bir hız oldu.
Bugün isteyen bir genç, kafasına takılan bir olayı hemen Türkiye'ye mal edebilir. O zaman biz bütün bunları nasıl lehimize çeviririz, bunun tedbirlerini alacağız."