TBMM

TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu Raporu'nun görüşülmesine başlandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, gündemdışı konuşmaların ardından Danışma Kurulu önerisi ele alandı. Öneride; Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddialarla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu Raporu'nun bugün ele alınması ve Genel Kurul'un görüşmelerin bitimine kadar çalışması yer aldı.

Önerinin kabul edilmesinin ardından CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın çiftçilerin zararların karşılanmasına ilişkin yasa teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. Tezcan, konuşmasında, Genel Kurul'da Soruşturma Komisyonu raporunun ele alınacağını hatırlatarak, "Bugün yapacağımız oylamada Yüce Divan yolunu açmazsak muktedirlerin suç işleme imtiyazını kabul etmiş oluruz. Bugün Yüce Divan yolunu kapatırsak Siyasi etik Yasası'nı görüşme ehliyetini de kaybetmiş oluruz" dedi.

Öneri üzerinde konuşan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu'nun sosyal medyadaki Cumhuriyet ile ilgili mesajına işaret ederek, "Babuşcu'ya kimse bir şey söylemedi, destek verir anlayışına girdiler. Zeka kontrolünü edemeyen Babuşcu, Cumhuriyet ile uğraşmasın. Cumhuriyet ile uğraşanlara pabuç bırakmayız" diye konuştu.

Tezcan'ın önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurul'da, daha sonra Soruşturma Komisyonu Raporu'nun görüşülmesine geçildi.

Öte yandan, hakkındaki Soruşturma Komisyonu Raporu görüşülen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler de Genel Kurul'a geldi.

Bayraktar: "Konuşmayacağım"

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Genel Kurul'a gelişinde, "Gazetecilerin konuşmayacak mısınız?" sorusuna, "Konuşmayacağım. Niye konuşmayacağım? Benim yakın dostlarım ve arkadaşlarım konuşmamanın daha hayırlı olacağını bana söylediler. Arkadaşlarımın bu temennisine uymak durumundayım" yanıtını verdi.

"Konuşmak mı istemiştiniz" sorusu üzerine de Bayraktar, "Konuşmak istemiştim, halen de istiyorum" dedi. Bir gazetecinin, "Yerinizden söz alacak mısınız?" sorusu üzerine, "Bu kadar yeter. Bakın sizi seviyoruz, siz de beni sevin, sevgiye ihtiyacımız var" diye konuştu.