İSTANBUL

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hayati Yazıcı, seçim sonuçlarını AA muhabirine değerlendirdi. Türk halkının seçimlerde her zaman isabetli bir şekilde tercihini ortaya koyduğunu ifade ederek, "7 Haziran’da ortaya koyduğu tavrı doğruydu. Bu seçimlerde de en doğrusunu yaptı. Esas olan o seçimlerin öznesi olan partilerin ders çıkarmasıdır. Biz AK Parti olarak, 7 Haziran seçimlerinde sonra milletin verdiği mesajı iyi aldık. Partimizin yetkili organlarından gerekli tartışmayı yaptıktan sonra aldığımız mesajı karşılayacak şekilde atacağımız adımları biçimlendirdik" diye konuştu.

Alınan yüzde 49,4’lük sonucu kendilerinin de beklemediğini kaydeden Yazıcı, "Bu oranda değil ama tek başına işbaşına geleceğimizi tahmin ediyorduk" diyerek, şöyle devam etti: 

"Arazide dolaşırken, vatandaşlarımızın son derece sakin, durağan, stabil olduklarını gördük. 7 Haziran seçimleri öncesi olduğu gibi fazla soru yöneltmiyorlardı. Sevecen bir karşılama tarzları vardı. Bu da muhabbet dolu bir sıcak iletişim oluşturuyordu. Bunu şöyle okuyorum. İnsanlarımızın bir kısmı, 7 Haziran seçimlerinde kızgınlıkla, tepkisel olarak tercihlerini kullanmışlar. Sakin olunca muhakeme egemen oldu.  Milletimizin sezgileri güçlüdür. Millet hiçbir zaman yanlış yapmaz. Bu seçimlerde en doğrusunu yaptı. Milletimiz, güvenlik, ekonomi ve kardeşliği gündemine alarak oyunu verdi."