TBMM

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan, Nobel Ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın yarın TBMM Genel Kurulu'nda onurlandırılması için gerekli girişimlerin yapılmasını istedi.

Vural, TBMM Başkanı Kahraman'a yaptığı başvuruda, kimya alanında Nobel Ödülü alarak insanlığa hizmet yolunda dünya bilimine adını altın harflerle yazdıran Prof.  Dr. Sancar'ın, milletin gurur ve sevinç kaynağı olduğunu belirtti.

Gerek bilimsel çalışmaları gerekse kamuoyuna verdiği mesajlarla milletin gönlünde taht kuran Sancar'ın 15 Aralık'ta Türkiye'de bulunacağını anımsatan Vural, şunları ifade etti:

"Türkiye'de bulunması münasebetiyle, milletimizin gururu Sayın Sancar'ın Türk milletinin irade ve egemenliğinin yegane tecelligahı olan TBMM'de, 15 Aralık günü TBMM Genel Kurulu'nda onurlandırılmasını temin edecek bir girişimde bulunulmasının çok anlamlı olacağını düşünmekteyiz.

Bu minvalde; aldığı Nobel Ödülü ile milletimizin gururu olan Sayın Aziz Sancar'ın, zatıalinizin girişimiyle, TBMM Başkanlığı ve TBMM Genel Kurulu tarafından Türk Milleti adına onurlandırılması hususunda yapılacak girişimin takdiri hususunu MHP Grubu adına saygılarımla arz ederim."