ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim kampanyası çerçevesinde il mitingleri yerine il gezileri yapacak. Gideceği illerde ilçeleri de gezecek Bahçeli, esnafı ve sivil toplum örgütlerini ziyaret edecek, halka hitap edecek.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, yerel seçim çalışmalarını aylar öncesinde başlattıklarını, belediye başkan adaylarını ilk açıklayan parti olduklarını söyledi. 

Genel Başkan Bahçeli'nin il mitingleri yerine il gezileri düzenlediğini anlatan Yalçın, Bahçeli'nin gittiği illerde ilçeleri de gezdiğini belirtti. Bahçeli'nin ziyaret ettiği ilçelerde esnaf ve sivil toplum örgütleri ile de bir araya geldiğini aktaran Yalçın, Bahçeli'nin bu geziler sırasında vatandaşlara da hitap ettiğini bildirdi. 

Yerel seçimlere çok önem verdiklerine işaret eden Yalçın, MHP'nin farklı bir seçim stratejisi izlediğini dile getirdi. Yalçın, şöyle devam etti:

"Genel Başkanımız, il gezileri ile seçmenin ayağına gidiyor. Bir ilde miting yapıp, sonra oradan ayrılmayı tercih etmiyor, ilçe ilçe dolaşıyor. Genel Başkanımızın, yerel seçimin yapılacağı tarih olan 30 Mart'a kadar bütün günleri dolu olacak, il il, ilçe ilçe gezecek."

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin belediye başkan adaylığı için başvuraların son güne bırakılmaması yönünde talimatı olduğuna işaret eden Yalçın, "Bin 394 seçim bölgesinin tamamında, son günü beklemeksizin adaylarımızı gösterdik" dedi. 

Bahçeli, yerel seçim çalışmaları kapsamında, Nevşehir, Muğla, Kırıkkale, Çankırı, Denizli, İstanbul, Kastamonu ve Bursa'da da il gezileri düzenledi.