KAYSERİ - MHP olarak bu seçimleri önemsediklerine dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu seçimler, geçmiş dönemlerde yapılan mahalli yerel seçimler gibidir ama ülkenin karşı karşıya kaldığı sosyal, siyasi, ekonomik olayların yoğunlaştığı bir ortamda bu seçimlere çok daha farklı bir anlam yüklemektedir. Onun için 30 Mart'a bütün milletimiz, seçime katılan siyasi partilerimiz önem vermeli ve Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesinde bir başlangıç olan bu günü iyi değerlendirmeliyiz. 30 Mart 2014'de belediye başkanımızı seçeceğiz. 28 Ağustos 2014'de cumhurbaşkanımızı, 2015 yılı en geç 12 Haziran'a kadar da milletvekillerimizi seçeceğiz. 30 Mart'tan sonra 2 siyasi önemli olay daha olacak. Eğer 30 Mart'ı başlangıç kabul edersek diğer iki siyasi olayı bir doğru üzerine yerleştirebilirsek, 2015 yılından itibaren Türkiye'nin kaderi yeni bir siyasi anlayışın, yeni bir siyasi iktidarın yönlendirmesiyle belirlenmiş olacaktır. Bu sebepten dolayı bu seçimler çok önemlidir."

Vatandaşlara karşı dürüst, samimi ve ilkeli olmak gerektiğini belirten Bahçeli, gerçeklerin paylaşılması gerektiğini, bu gerçekler üzerinde düşünülüp tartışılmasını istedi. 

Bunun yapılması durumunda seçimlerin çok daha anlamlı olacağını dile getiren Bahçeli, 2002 yılı 3 Kasım'ında bir yeni parti kurulduğunu, bunun milli görüş çizgisinden gelen bir akımın ikiye bölünmesiyle oluşmuş siyasi parti olduğunu savundu.

Bu siyasi partinin AK Parti olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"2002 yılının 3 Kasım'ında yapılmış seçim sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi tek başına iktidar oldu ama sayın Recep Tayyip Erdoğan bey, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olamadığı için çok yakın arkadaşı olan, partiyi beraber kurduğu bir arkadaşı ve şu anda cumhurbaşkanımız olan Sayın Abdullah Gül'e başbakanlık görevini üstlenmesini istedi ve o da 58. hükümeti, o günkü cumhurbaşkanının onayıyla kurmuş oldu. Ondan sonra 16 Mart 2003 tarihine kadar Sayın Recep Tayyip Erdoğan bey sadece parti genel başkanı olarak kaldı ama bu sure içinde bir gelişme oldu. İşte bu gelişmeyi hatırlamanız, bilmemiz ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değerli yöneticilerinin bunu size anlatması ve özellikle de Recep Tayyip Erdoğan beyin size anlatması lazım. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra 116 gün bir karanlık noktası oldu. Bu 116 günde bir gelişme ortaya çıktı. Siirt'te 3 milletvekili var, birisi istifa etti. Boşalan yere ara seçim yapılması için CHP ile işbirliğine gidilerek yasa değişikliği gerçekleştirildi, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili olmasını sağladılar."