ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Paris'te meydana gelen terör saldırıları nedeniyle, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a taziye mektubu göndererek, "Feci sonuçları olan bu tür saldırıların yeni düşmanlık ve kutuplaşmalara, toplumda yeni korkulara yol açmasına izin verilmemesi bu aşamada hayati önemdedir" değerlendirmesinde bulundu.

 Kılıçdaroğlu, gönderdiği taziye mektubuyla Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a başsağlığı dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu mektubunda, "Paris’te dehşet verici terör saldırılarına uğrayan Fransa halkıyla dayanışma içindeyiz. Derin acınızı paylaşır, yürekten taziyelerimi sunarım. Bu saldırı da daha öncekiler gibi özgürlük, eşitlik, kardeşlik gibi insanlığın tüm ortak değerlerini hedef almaktadır. Nitelik ve nicelik değiştiren terör tehdidiyle, evrensel değerlerimize ve insanlığın ortak kazanımlarına bilhassa sahip çıkarak, küresel bir planlama ve sürdürülebilir bir stratejiyle etkili bir şekilde mücadele etme gereği bir kez daha görülmektedir" ifadelerini kullandı.

"Toplumda yeni korkulara yol açmasına izin verilmemeli"

Feci sonuçları olan bu tür saldırıların yeni düşmanlık ve kutuplaşmalara, toplumda yeni korkulara yol açmasına izin verilmemesinin, bu aşamada hayati önem taşıdığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, sosyal demokrat, özgürlükçü ve ilerici partilerin bu mücadelede öncü bir rol almasının, insan yaşam ve onuruna, dayanışmaya verdikleri yüce değerin doğal bir gereği olduğunu belirterek, bu noktada da Fransa'nın yanında olacaklarını kaydetti.

Fransa'nın bu acıyı vakarla aşacağından emin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın şahsında Fransa halkına taziye ve başsağlığı dileklerini bildirdi.