ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "TBMM'de 90 yılı aşkın bir süre içerisinde bu kadar anarşi, bu kadar terörün olduğu bir dönem yaşanmamıştır. Başta Adalet ve Kalkınma Partisi grubu olmak üzere bütün siyasi partilerimiz soğukkanlı hareket etmelidir" dedi.

Bahçeli, AKM'de düzenlenen Trabzon Günleri'ni gezdi. Stantları ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet eden Bahçeli'ye boncuklarla yapılmış 3 hilal tablosu, yöresel çocuk kıyafeti ve sapan hediye edildi. Bahçeli'ye Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve bazı partililer eşlik etti. 

AKM'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgayla ilgili şöyle konuştu:

"TBMM'de 90 yılı aşkın bir süre içerisinde bu kadar anarşi, bu kadar terörün olduğu bir dönem yaşanmamıştır. Başta Adalet ve Kalkınma Partisi grubu olmak üzere bütün siyasi partilerimiz soğukkanlı hareket etmelidir. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi'nden çok katılım yüksektir fakat çok soğukkanlı davranmaktadırlar. Temelinde de bu yatmaktadır."

Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun "Türkiye'deki insanları direnişe çağırmaya kalkmasın, o direnişin altında kalır. O zaman bütün bir millet ayağa kalkar, molotofkokteylini savunanlara karşı kendi sokağını, şehrini savunur" sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Sayın Başbakan, haddini aşan konuşmalar yapıyor, siyasette tecrübeye sahip değil. Bu tür cümlelerle nereye hizmet ettiği meçhul ama 7 Haziran'da milletimiz ayağa kalkacak. Ondan emin olsun" diye konuştu. 

"Sayın Başbakan, MHP ve CHP'nin HDP ile işbirliği yaptığını dile getiriyor. CHP ve MHP'nin molotofkokteyline karşı olmadığını söylüyor. Buna bir yanıtınız olacak mı?" sorusuna Bahçeli, "Bunun ciddiye alınacak bir tarafı var mı? Oslo'dan beri kucak kucağa olan kim" karşılığını verdi.