İSTANBUL/SUMRU AYDIN - Avcılar’daki mitingte kürsüye ilk çıkan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı oldu. Salıcı, Hükümete 17 Aralık süreci ile ilgili olarak ağır eleştirilerde bulundu. Salıcı İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın halkın arasında dolaşırken yumurta yediğini söyleyerek “ Yanında bir tava getir de o yumurtaları pişirirsin” dedi. Oğuz Kaan Salıcı’nın ardından Miting Otobüsüne çıkan İBB Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Başbakan’ın Devlet Bahçeli hakkında söylediği sözleri hatırlatarak: “Siz siz olun kimsenin çoluğuna çocuğuna karışmayın. Kimsenin özel hayatına karışmayın. Allah çocuğun da  hayırlısını versin. Devlet Bahçeli'nin çocuğu yok ama ayyıldızlı bayrağımız tehlikeye düştüğünde, o cepheye gidecek milyonlarca çocuğu var. Bülent Ecevit'in çocuğu yok ama Kıbrıs davamız sebebiyle Yavru Vatan'ımızda binlerce çocuğu vardır.” Dedi. Mustafa Sargül Marmaray’ın yapım sürecine değinerek “ O projeyi Başlatan rahmetli Bülent Ecevit’tir. Projenin başlaması için krediyi bulan Sn. Devlet Bahçelidir. Devlet Bahçeli o krediyi bulmasa o zamanın hükümeti bu projeyi başlatmasa sen nereden yapacaktın Marmarayı?” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın karnesini değerlendirerek Bilim, Kültür, Çevre ve Sanatta kendisine sıfır verdi. Mustafa Sarıgül şöyle konuştu: ” 2009'da İstanbul'daki sel felaketinin sorumlusu kimdir? İstanbul'da kar yağdığında hayatın çekilmez olmasının sorumlusu kimdir?  Sn. Kadir Topbaş'ın 60 Milyon Avro'ya aldığı metrobüsler yokuşta kaldı. Yolcularımız işlerine giderken metrobüsleri itmek zorunda kaldı. Sn. Topbaş, sanat ve kültürde de sınıfta kaldı. AKM’yi kapatan Sn. Topbaş’tır. Sinemaları da yıkan kendisidir.”

17 Aralık sürecine değinen Mustafa Sarıgül; “ Başbakan ölüyü diriyi bıraktı. Heryerde İstanbul’u konuşuyor.Başbakan herşeyi hesaplıyor ama Sarıgül hesabı tutmadı. Çünkü Sarıgül'ün hesabını yapmak için Başbakan'ın kalemi yetmez.” Şeklinde konuştu. Avcılar mitinginden sonra Eyüp’e giden Mustafa Sarıgül, bir grup AKP’li tarafından karşılandı. Mustafa Sarıgül “ Gençler, siz o yollardan giderken ben dönüyordum. Baktılar ki beni durdurabilirler mi diye? Üzerime TMSF’yi yollasalar da durduramazsınız beni, susturamazsınız beni” dedi.