Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk ve İngiliz firmalarının, sadece karşılıklı işbirliğine değil, üçüncü ülkelerle de işbirliği yapabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, ''Bilim, teknoloji, sağlık ve eğitim alanında işbirliği yapabileceğimiz inancındayım'' dedi.
İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Stephen Green ve beraberindeki heyet ile yaptığı görüşmede konuşan Çağlayan, İngiltere heyetinin Türkiye'ye yaptıkları 3 günlük ziyaretin verimli geçmesini umduğunu kaydetti.
Tarihi bağları bulunan Türkiye ve İngiltere'nin siyasi ve ekonomik ilişkilerinin geliştiğini, İngiltere'nin Avrupa'da en fazla ihracat yaptığımız ülkelerden biri olduğunu dile getiren Çağlayan, iki ülke arasında 14 milyar dolarlık bir ticaret hacmi bulunduğuna işaret etti.
Bakan Çağlayan, ''İnanıyorum ki ilişkilerimizi daha da artıracağız. Gerek İngiliz firmalarının Türkiye'de yatırım yapmış olması, gerek bizim firmalarımızın İngiltere'de yatırımları son derece önemlidir. Türk ve İngiliz firmaları, sadece karşılıklı işbirliği değil, üçünü ülkelerle de işbirliği yapabilecek potansiyele sahiptir. Bilim, teknoloji, sağlık ve eğitim alanında işbirliği yapabileceğimiz inancındayım'' diye konuştu.
Lord Stephen Green de farklı sektörlerden 13 İngiliz iş adamıyla Türkiye'ye geldiğini belirterek, ''İlk kez biz orta ölçekli İngiliz firmalarıyla bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Çünkü bu şirketlerin özel bir rolü olduğunu düşünüyoruz. Özellikle de ihracat kapasitesi tam olarak gerçekleştirilemediği için onların da Türkiye'de fırsatlara bakmalarını ve ortaklık kurmalarını istiyoruz'' dedi.
Görüşme, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.