ORDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ünye Şehir Meydanı'nda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Yolsuzluğa 11 yıl boyunca asla müsamaha göstermedik ve göstermeyiz. Biz yola çıkarken '3 Y' ile mücadele dedik, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. Yolsuzlukların üzerini hiçbir zaman örtmedik, örtmeyiz. Yolsuzluk yapanlara da hoşgörü göstermedik, göstermeyiz. Nereden gelirse gelsin. Milletin parasına, milletin kaynağına, milletin alın terine el uzatanlara, devletin kasasına, kesesine el uzatanlara göz yummadık, göz yummayız. AK Parti'yi AK Parti'yi yapan, onu ak yapan yolsuzluğa karşı verdiği mücadeledir.

Bunlar basit basit siyaset yapıyorlar. 'İftira atayım tutmazsa iz bırakır.' Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunlara şunu söyleyin; 'aynaya bakın aynaya' Bunlara bunu söyleyin. Bu ülkede CHP olarak, MHP olarak ne yaptınız? Bize onları anlatın.

Biz yolsuzluğun hortumunu kopardık. Kişilerin bireysel olarak yaptığı yanlışlar varsa bu ülke hukuk devletidir, yanlız bu slogan hukuk devleti olmasın, gerçekçi hukuk devleti olsun. 
Hukukun içiresinde yargı kurumunda yer alanlar bu yetkiyi kullanmak durumundadır. Ama hukukun dışına çıkarak eğer birileri afra tafra yapıyorsa birileri gelip de yürütmeye baskı kurmak istiyorsa kusura bakmasınlar yürütme olarak da bizler onların karşısında dikiliriz."

Herkes Anayasa'ya ve yasaya göre görevini yapacak

Başbakan Erdoğan, "Herkes Anayasa'ya ve yasaya göre, görevi neyse o görevini yapacak. Eğer görevinin gereğini yapmazsa kusura bakmasın. Bizi oraya millet gönderdi. Yargı mensuplarını millet oraya göndermedi, milletin gönderdikleri gönderdi. Dolayısıyla yasama, yürütme, yargı hepsi bağımsızdır ama yasalarda tanımlandığı şekliyle de hareket etmek zorundadır. Ben yargı olarak elime yetki aldım, istediğim gibi baskın yapayım, isteğim gibi yeri istediğim yerleri operasyonlarla basayım. Kusura bakma, yetkiyi alırsın yetkin çerçevende bunu yaparsın" diye konuştu.

Bu oyun 642 milyar lirasını kaybeden Türkiye düşmanı çevrelerin rant operasyonu

Erdoğan, "Küresel düzeyde yazılan yerel düzeyde oynanan bu oyun, 642 milyar lirasını kaybeden bu Türkiye düşmanı çevrelerin rant operasyonudur" dedi.

Millete 11 yıl önce yük olan Halk Bankası'nı tam 6 kat büyüttüklerini ifade eden Erdoğan, "Piyasa değerini 25 milyar dolara çıkardık. Bu bankayı, bu kamu bankasını, milli bankayı hedefe koydular. Neden? Bu banka faiz lobisinin ayağına basıyor. Bu banka Türkiye düşmanlarını ürtüküyor" diye konuştu.

Bu oyunun Türkiye'nin aktif, ön alıcı, söz söyleyen, gündem beirleyen bağımsız dış politikasına karşı Türkiye'ye yeni bir istikamet belirleme çabası olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bu ahlaksız oyna müsaade etmeyeceğiz. Nereden gelirse gelsin. Bunları bulup çıkarmaya başladık" dedi.

Yolsuzluk kılıfıyla sunulan son derece çirkin bir tuzak

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son günlerde hükümetimize karşı başlatılan karalama kampanyası, yolsuzluk kılıfıyla sunulan son derece çirkin bir tuzaktır. Milletim bunu bilsin, milletim bunu görsün. Bu kirli oyun büyük Türkiye'ye karşı oynanan bir oyundur. Bu tezgah yeni Türkiye'ye karşı tertiplenen bir tezgahtır. Bu kirli oyun bize olmaktan ziyade AK Parti'ye olmaktan ziyade, bizzat milletime karşı, milli iradeye, milli egemenliğe karşı oynanan bir oyundur.

Bu oyunu birlikte bozacağız, bu kirli tezgahı altüst edeceğiz. Bir siz varsınız, bir biz varız, bir de Allah var. Milletin ve bizim karşımızda ise büyük Türkiye'nin, yeni Türkiye'nin hazımsızları var. Her tür kirli oyunlar oynabilir, sizlerle beraber olanların içinde ihanet şebekeleri de çıkabalir. Bunu da bilin. Şaşabilirsiniz, 'nasıl oldu bu ya' diyebilirsiniz. Tarihte de bunun çok örnekleri var. Hiç aldırmayın. Yolumuza emin adımlarla yürüyeceğiz."

Siyasette kirli bir ittifak var

Bugüne kadar bir araya gelmeleri tahayyül dahi edilemeyenlerin bugün bir birleriyle ittifak halinde olduklarına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Siyasette kirli bir ittfak var. Örgütler arasında kirli ittifak var. Türkiye içindeki bu kirli ittifak, uluslarası efendilerinden aldığı emirle, talimatla hareket ederek yapılıyor. Bunu ilk kez yapmıyorlar. 27 Mayıs'ta bunu yaptılar, siz bozdunuz bu oyunu. 12 Eylül'de bunu yaptılar siz bozdunuz bu oyunu, 28 Şubat'ta bu oyunu yaptılar, siz bozdunuz. 2007'de cumhurbaşkanı seçeceğimz zaman yine böyle bir kirli tuzak kurdular. Onu da siz bozdunuz. 12 Eylül halk oylamasında bu kirli ittifakı yeniden kurdular. Karşımıza geçtiler, siz bu kirli ittifakı da bozdunuz.
Bu kökü dışarda bir tezgah. Devlet içinde oluşmuş çeteler var. Bu tezgahta maşa olarak, taşeron olarak kullanıldılar. Küresel güçlerin taşeronluğunu üstlenen yerli işbirlikçiler, yerli piyonlar bu komploda alet olarak kullanıldılar. Bu oyunu bozuyoruz. Gezi'de bu oyunu nasıl bozduysak, burada da bu oyunu bozacağız, bunu bilin."