Polis ekipleri, HDP Genel Merkezinin bulunduğu Büklüm sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Genel merkez binasında bulunan HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, polis noktasına gelerek bir süre yetkililerle görüştü. 

Polis noktasına gelen, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Yurtdoğan, İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri Metin Bakkalcı ile KESK yöneticileri ve avukatlar açıklama yaptı.

HDP Eş Genel başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınması haberini duymaları üzerine çeşitli kurum temsilcileri olarak HDP'yi ziyarete geldiklerini aktaran Yurtdoğan, kendilerinin parti yetkililerini beklemelerine izin verilmediğini belirterek, "Fiili bir durumla karşı karşıyayız. Bir nevi burada sanki bir sokağa çıkma yasağı uygulanmak isteniyor gibi bir durum var." dedi.

Açıklamalar sosyal medyadan

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Periscope üzerinde yaptığı açıklamada, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyemediklerini ifade ederek, açıklamaları sosyal medya üzerinden yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Bu arada Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, parti genel merkezine gelerek, yöneticilerle görüştü.