ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütleriyle bağ ve bağlantısı olanlara yönelik ülke genelinde yapılan takibat ve gözaltıların genişletilerek mutlaka sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin bölücü, yıkıcı, ayırıcı, aynı zamanda silah ve şiddete sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefinde olduğunu, bu gerçeği akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimsenin ihmal ve inkar edemeyeceğini ifade etti.

Adıyaman, Ceylanpınar, Kilis ve Diyarbakır'daki acı kayıplara dün akşam saatlerinde yenilerinin eklendiğini anımsatan Bahçeli, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit olan Mehmetçiklere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

"Geçici hükümet, tüm imkan ve kabiliyetini eksiksiz kullanmalıdır"

Bahçeli, halen kim ya da kimler tarafından organize edildiği, hangi amaçların gözetildiği muamma olan Suruç katliamının, ülkeyi kan gölüne tahvil etmek için kurgulandığı, PKK'ya saldırı davetiyesi çıkardığının "ayan beyan" orta olduğunu belirtti.

Kobani'de sivil kalmamışken, HDP, ESP ve bazı bölücü sivil toplum kuruluşlarının teşviki ve üç beş oyuncakla Suruç'a ölüme gönderilen gençlerin, teröre kurban seçildiğinin neredeyse kesine yakın olduğunu savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bölücülüğün iki ana aktörü PKK ve HDP tarafından planlandığı anlaşılan, AKP'nin de sessizliğe büründüğü ölüm tezgahının Suruç'ta kurulması şöyle dursun, Türkiye’yi uçurumun kenarına kadar savurması büyük badirelere neden olmuştur. Geldiğimiz şu zaman zarfında, Türkiye'yi her türlü terör örgütünden arındırmak, sokakları ve dağları mesken tutmuş hainleri tamamen etkisiz hale getirmek devletin asli vazifesidir. Bu maksatla geçici hükümet, işbaşında kaldığı müddetçe Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm imkan ve kabiliyetini eksiksiz kullanmalıdır. İç Güvenlik Yasası başta olmak üzere, terör ve bölücülükle mücadelede lazım gelen tüm yasal dayanak ve imkanlar yürürlüktedir."

"Yargıtay devreye girmeli"

"Şehirlerde güpegündüz uzun namlulu silahlarla gezen, etek giyip maske takacak kadar insanlıktan çıkan alçaklar, sınırlarımızdan içeri sızıp cinayet işleyen şerefsizler, bunların arkasında duran, himaye eden odaklar derhal ve acilen temizlenmelidir" ifadesini kullanan Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının da teröristlere övgüler düzen, şehitlerin kanına giren çürümüşleri kınamaktan dahi imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan "Kandil siyasetçileri" hakkında hemen devreye girmesi gerektiğini kaydetti.

"Gün, teröristlerin kökünü kazıma günü"

"Gün, Kandil'e şanlı Türk bayrağını dikmenin, teröristlerin kökünü kazımanın günüdür. IŞİD ve PKK’nın yuvalandığı mücavir bölge ve alanlar tamamen imha edilmeden etrafımızdaki fitne kampanyası sona ermeyecek, huzursuzluk ve kayıplar bitmeyecektir" görüşünü savunan Bahçeli, şu ifadelere yer verdi:

"Terör örgütleriyle bağ ve bağlantısı olanlara yönelik ülke genelinde yapılan takibat ve gözaltılar genişletilerek mutlaka sürdürülmelidir. Türk milleti, hükümetten terörle mücadelede milli ve azimkar bir tutum talep etmektedir. Vatan evlatlarımızı şehit eden, topraklarımızda gözü olan, insanımızın arasına nifak saçmaya çalışan terörist unsurlar, hukuk kuralları çerçevesinde kalıcı şekilde cezalandırılmalı, bu bahis tamamıyla kapatılmalıdır. Bu şartlar altında AKP ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmeleri daha fazla sürüncemeye bırakılmadan mutabakata bağlanmalı ve Türkiye’nin önü açılmalıdır. Ve de Başbakan Davutoğlu deklarasyonla vakit kaybetmek yerine operasyonları derinleştirmeli, nerede bir terörist ve işbirlikçisi varsa arayıp bularak Türkiye’nin büyüklüğünü kahrıyla beraber göstermelidir."

TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılması

Gelişmelerin bu denli çetrefilleşip çatallaştığı bir zaman diliminde, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmanın, bunun için siyasi kulis yapmanın, "faydasız ve beyhude bir girişim" olduğunu savunan Bahçeli, açıklamasına şöyle devam etti:

"Anamuhalefet partisi CHP’nin verdiği önergeyle HDP'nin ve PKK'nın değirmenine adeta su taşımasının anlaşılır ve izah edilebilir hiçbir yanı bulunmamaktadır. Bugüne kadar verilen Meclis araştırma önergelerinin herhangi bir sonucu da görülmemiştir. Buna rağmen MHP, CHP’nin Meclis araştırma önergesine, AKP'nin olumlu yaklaşımıyla önümüzdeki çarşamba günü olağanüstü toplanması gündemde olan TBMM'de yerini alacaktır.